DOLAR

32,5423

-0.02%
EURO

34,8247

-0.14%
ALTIN(gr)

2.442,97

0,54%
BİST 100

%
Kredi Almak Bundan Sonra Zor Değil! Duyan Banka Şubelerine Koştu

Kredi Almak Bundan Sonra Zor Değil! Duyan Banka Şubelerine Koştu

Kamu bankalarıyla özel bankaların ortak çalışması duyuruldu. Buna göre 18 yaşından büyükler de kredi alabilecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:06
Kredi Almak Bundan Sonra Zor Değil! Duyan Banka Şubelerine Koştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre gençlerinde kredi alabileceği bir kampanya oluşturuldu. Oluşturulan bu kampanya sayesinde maddi durumu yeterli olmayan gençlerin yanı sıra düzenli geliri olan gençlerim de kredi alması sağlanacak. Bu sayede pandeminin ortasında gençler yalnız başlarına bırakılmamış olacak. Ziraat Bankasından TEB’e İş Banaksından Akbank’a kadar 10 tane bankanın onay verdiği kampanyanın başvuruları en kısa zaman içinde başlayacak. İlk olarak maddi durumu yeterli olmayan ve krediye ihtiyacı olan vatandaş için verilecek kredi duyuruldu. Buna göre muhtaçlık belgesi ile işlem yapılması gerekiyor ve evraklar da bunların yer alamsı gerekli. Faizsiz olacak olan kredi 48 ay vade seçeneğine de sahip olacak.

Herkes Faizsiz Kredi Almayacak

Bir diğer seçenek ise düzenli geliri olan vatandaşlara yönelik olacak. Bankalar genç de olsa genellikle gençlere kredi vermekten imtina ediyorsa da artık bu gelenek eskide kaldı. Yapılan açıkamaya göre düzenli geliri olan 18 yaşından büyük her genç sayılan bankalardan kredi alabilecek. Kefil ya da teminat istemeyen bankalar rahatlıkla kredi vermek için elinden geleni yapıyor. 10 bin TL olarak hesaplanan limit her vatandaşa aynı şekilde evrilecek. Faizsiz krediden faydalanmayacak olan vatandaş bu krediyi faizli ödeyeceklerse faiz oranı %0.72 olarak belirlendi. Vade seçenekleri yine 48 ay olarak açıklandı. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar şu7bere gelerek yüz yüze işlemleri başlatabilir ve danışmanlık alabilir. Ancak online başvuru seçeneği de bankalar tarafından açıldı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP