DOLAR

32,5611

0%
EURO

34,9218

0.07%
ALTIN(gr)

2.431,76

0,09%
BİST 100

%
TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Ne Zaman Bitiyor?

TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Ne Zaman Bitiyor?

TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı Projesine yönelik, TürkAkım sözcüsü çok önemli açıklamalar yaptı. Proje ne durumda, ne zaman bitecek?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Ne Zaman Bitiyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Almanya’nın başkenti Berlin’de TürkAkım Doğal Gaz Boru Hattı Projesine yönelik bir basın toplantısı düzenlendi. O toplantı da TürkAkım Sözcüsü Aslı Esen, çalışmaların sorunsuz ilerlediğini söyledi.

Yıllık 31,5 Metreküp Kapasiteli İki Paralel Boru Hattı!

TürkAkım Sözcüsü Aslı Esen, yıllık 31,5 milyar metreküp kapasiteli iki paralel boru hattından projenin oluştuğunu söyleyerek, Deniz kesimindeki çalışmalarının tamamlandığını hatırlatarak, “Boru hattının sağlamlık ve güvenliğinin teyit edileceği testlere de başlamış bulunuyoruz.” ifadesini kullandı.

Aynı zaman da Esen, projenin tahmin edildiği üzere 2019 sonuna kadar işletime başlayacağını söylerek şu sözlere yer verdi; , “Projenin son aşaması olan ve Kıyıköy’de yapımı devam eden alım terminalinde inşaat çalışmalarının yüzde 70’ten fazlası tamamlandı. Projeyi, öngördüğümüz takvime uygun olarak tamamlayacağımıza olan inancımız tam.”

Boru hattının tüm kesimleri birleştirildi. TürkAkım Sözcüsü Aslı Esen, alım terminalinin elektrik bağlantılarının yapıldığını ve tesisin Kıyıköy sahilindeki kıyı geçişi alanının inşaattan önceki haline getirildiğini vurguladı. Bağlantı noktalarının ultrasonla denetlenmesinin ardından hattın Kıyıköy açıklarında 32 metre derinlikte deniz tabanına bırakıldığını söyledi.

Bu işlemlerle Rusya’daki kara çıkışı tesisinin Türkiye’deki alım terminaliyle fiilen birbirine birleştirildiğini söyleyen Aslı Esen, projenin en önemli aşamalarının sorunsuz olarak bittiğini duyurdu.

TürkAkım projesinde birinci hattan gelecek 15,75 milyar metreküplük doğal gaz, Rusya’nın Anapa şehrinden Kıyıköy’e alınacak. Proje kapsamındaki ikinci hat üzerinden gönderilecek aynı meblag’da ki doğal gaz da buradan Avrupa’ya gidecek.

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP