DOLAR

32,3693

0.15%
EURO

34,9967

-0.3%
ALTIN(gr)

2.325,00

0,25%
BİST 100

%
İstanbul’un Durumu Ciddi! 60 Gün Kaldı!

İstanbul’un Durumu Ciddi! 60 Gün Kaldı!

İstanbul için tehlike çanları çalıyor! Korona virüs sebebiyle hijyenin bu denli önemli olduğu bir zamanda, İstanbul’da temizlik yapacak su kalmayacak. Uzmanlar alarmı verdi! İstanbul senelerdir böyle kuraklık yaşamamıştı! Uzmanlar önümüzde ki günlerde İstanbul için uzun süreli bir kuraklık yaşanabileceğini söyledi. Yağmur yağmaması halinde İstanbul için 60 günlük su kalmış bulunuyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
İstanbul’un Durumu Ciddi! 60 Gün Kaldı!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul Kuruyor!

Yağışsız geçen kurak bir yazın ardından, Eylül’ün ilk haftasında da sıcaklık çok yüksek seyrediyor. İstanbul’da tüm yaz yağış olmamasından kaynaklı olarak barajlarda ki doluluk kapasitesi yüzde 44’ün altında kaldı. En son 7 Temmuz’da yüzde 60,78 doluluk oranı ölçülen barajlarda, bugün yüzde 44’lük bir doluluk oranı gözlemlendi. Uzmanlar, Eylül ayının da yağışsız geçmesinden endişe duyuyor.

Uzmanlar Uyarıyor! Durum Kritik!

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümünden Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’da ki barajların ancak 5 Milyon kişiye yetecek kadar su biriktirdiğini belirtti. Yeni barajlara ihtiyaç duyulduğunu ve bunun acil bir durum olduğunu belirten Prof. Dr. Orhan Şen, kentin gerçek nüfusunun 20 milyonun üzerinde olduğunu belirterek mevcut kapasitenin iki katı daha su gerektiğini söyledi.

İstanbul’un Günlük Su İhtiyacı 3.2 Milyon Metreküp

Uzmanlar, İstanbul’da ki günlük su ihtiyacının 3,2 milyon metreküp olduğunu belirterek, bu oranın su tasarrufu, kayıp ve kaçakların önlenmesi ile 2,5 milyon metreküpe düşürülebileceğini düşünüyor. Su Politikaları Derneği Başkanı Dursun Yıldız, İstanbul’un barajlarda ki suyu sünger gibi emdiğinin altını çizerek, birkaç sene içerisinde İstanbul’un susuz kalacağının uyarısını verdi.

60 Günlük Su Kaldı!

Kent gelinde barajların doluluk oranı yüzde 40’a kadar düşünce Melen Barajı’nın önemi daha da arttı. Melen’den gelen suyu da hesaba katınca, İstanbul’da ki su her gün 0,8 oranında azalıyor. Bu oran neredeyse 1 barajı olduğundan bu oranı 0,6’ya çekmek gerekiyor. Olurda hiç yağmur yağmazsa İstanbul için 60 günlük su kalmış bulunuyor. Su politikaları düzene girmezse birkaç yıl içerisinde ciddi sıkıntılar yaşanacağının uyarıları veriliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP