DOLAR

32,5993

0.34%
EURO

34,8219

0.18%
ALTIN(gr)

2.507,65

0,95%
BİST 100

%
Bitcoin Milyarderi Olduğunu İddia Ederek 5 Milyarlık Vurgun Yaptı

Bitcoin Milyarderi Olduğunu İddia Ederek 5 Milyarlık Vurgun Yaptı

Bitcoin'in mucidi Satoshi Nakamoto olduğunu iddia eden Avustralyalı iş adamı Craig Steven Wright son günlerde yaptığı 5 milyarlık dolandırıcılıkla çok konuşuluyor.Bu yüklü miktarı iş ortağı olduğu söylenen Dave Kleiman'dan çalmış olduğu raporlarla ortaya konulmuş durumda ve bununla ilgili dava süreci 2013 yılında ölmüş olan Dave Kleiman'ın avukatı tarafından ortaya konuldu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Bitcoin Milyarderi Olduğunu İddia Ederek 5 Milyarlık Vurgun Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2013 yılında ölmüş olan Kleiman, adli bilgisayar analisti ve çeşitli kitapların yazarıydı.İddialara göre de bitcoin para biriminin kurucuları arasındaydı.Aynı zamanda 2011 senesinde Wright ile W&K Info Defense Research LLC isimli şirketi Florida’da kurdu. Yine iddialara göre Wright ve Kleiman aynı tarihlerde 1,1 milyon bitcoin sahibiydi.

Dava Sürecinde

Kleiman’ın ailesinin açmış olduğu dava incelendiğinde, Wright’ın, Kleiman’ın sözleşmelerinin sahtelerini düzenlediği ve kendi şirketine aktardığı görülmektedir. Mahkemenin elinde bulunan bilgilere göre ikili ilişki çoğunlukla gizli kaldı ve ilişkinin doğuşu kriptografi ve veri güvenliğine karşı saplantıdan doğdu.Tüm bunlara ek olarak W&K şirketine ait belgeler incelendiğinde de, Kleiman, şirketin temel üyesi olarak görülmekte ve 1,1 milyon bitcoin hakkının ona ait olduğu belirtilmektedir. Doğal olarak da ailesi tüm maddi varlığı geri istemektedir.

Kleiman’ın kardeşi Ira ile olan maillerinde Wright, Kleiman’a ait 300,000 bitcoin olduğunu itiraf etmiştir. 2015 yılında Wright’dan Kleiman’a sızdırılan e-postalara göre Ocak 2009’da Nakamoto’nun bitcoin ile ilgili yayınladığı beyaz sayfadan aylar önce aralarında elektronik paranın biçimi konusunda tartışmalar olduğu görülmektedir.

Wright’ın Çabaları

2016 senesinde uzmanlar Wright’tan gerçekten Nakamoto olup olmadığı ile ilgili kanıt talebinde bulundular. Wright sunduğu kanıtlar dışında daha fazla kanıt sunma sözü verdi ve bitcoin camiasında Nakamoto olarak kaldı. Bitcoin piyasası ilk ticari işlemini 2010’da gördü ve o günden bu yana tam 8 yıl geçmiş olmasına rağmen hala akıllarda soru işaretlerinin olduğu bir alan. Bu piyasaya büyük ilgisi olan insanların olmasının yanı sıra bu konu hakkında hiçbir bilgisi olmayan birçok insan var dünya üzerinde. Bu gibi haberler işlerin iyice ilerleyen süreçlerde de değişmeye başlayacağını gösteriyor. Bitcoinler hayatlarımızı akıllı telefonlar ya da sosyal medya kadar değiştirecek mi? Sanırım birkaç yıl içerisinde tüm bunların cevabını almış olacağız.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP