Facebook’tan KOBİ’lere Büyük Destek Detaylar Belirlendi

Facebook’tan KOBİ’lere Büyük Destek Detaylar Belirlendi

Facebook KOBİ’leri destekler nitelikte olan hibe programının onayını verdi. Türkiye’de KOBİ’ler için yaklaşık 7 milyon TL pay ayıran şirket 30 farklı ülke için de aynı tutumu gösteriyor. Başvurular içi tam tarihin yıl bitmeden açıklanması bekleniyor. Hibe destekler nakit ve reklam kredilerinden  oluşacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Facebook’tan KOBİ’lere Büyük Destek Detaylar Belirlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Facebook İş Birliklerine Devam Edecek

Facebook’un destek programının kapsamının sadece İstanbul olacağı öğrenildi. İstanbul dışı iller için kapsamın genişleyip genişlemeyeceği belli değil. Pandemiden dolayı zarar gören KOBİ’lerin toparlanması için başlatılan hu program ile binlerce vatandaş maddi açıdan rahatlayacak. Facebook işbirliği yapacağının da sinyalini verdi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği başta olmak üzere İstanbul Genç Girişimciler, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu ile işbirliği yapılacağı açıklandı. Hibe destek programının küçük işletmelerin bir süre daha ayakta durması için olumlu olacağı da eklendi.

Gelişen teknoloji ile her şeyin sanal dünyaya aktarılması KOBİ’leri de etkileyecek. Buna göre Facebook ile işbirliği yapılarak KOBİ’lerin sanal versiyonları ilan edilmiş olacak. Ayrıca pazarcılık, Pazar yerlerindeki işyerleri konusunda da Facebook devreye girmiş durumda. Yerel işletmelerin ve ülkelerin değeri haline gelen bu mekanların desteklenmesi gerektiğinin altını çizen Facebook bu alanlar için de hibe destek çalışmaları yapacaklarını açıkladı. E-Ticaret konusunda KOBİ’leri cesaretlendirmeye çalışacak olan Facebook ilgililer de bir araya gelecek. Hibe destekten faydalanmak içinse detaylar taslak olarak belirlendi. Buna göre kar odaklı bir işletme olmak, bünyesinde minimum 2 maksimum 50 çalışan bulundurmak, 1 yıldan fazla olacak şekilde sektörde var olmak, pandemiden kaynaklı problem yaşanması isteniyor. Destek sadece İstanbul’daki işletmelere yönelik olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP