DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’dan açıklama
  • Finans 365
  • Finans
  • Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’dan açıklama

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’dan açıklama

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Türkiye'nin tüm imkanlarını kullanabilecek potansiyelde bir ülke olduğu açıklamasının ardından ABD'li yatırımcılara seslendi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya’dan açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, ABD’de IMF, Dünya Bankası gibi kuruluşların yatırımcılarınında bulunduğu kalabalık bir yatırımcı grubuna sunum yaptı.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Türkiye’nin Merkez Bankası olarak ellerinde olan tüm imkanları kullanacak olduklarını ve bu imkanlardan yararlanmaya devam edecek olduklarını belirtti. Merkez Bankasının en önemli önceliğinin fiyat istikrarı olduğunu açıklayan Çetinkaya, Türk Lirasının değerini korumak istediklerini açıkladı.

Çetinkaya, “Cari işlemler dengesinin iyileşme trendini devam ettirmesi bekleniyor. Yurt içi talep şartlarında gelişkeler ve sıkı para poitikası duruşu enflasyon göstergelerinde bazı iyileşmeler sağladı. Merkez Bankası fiyat istikrarını başarmak için mümkün olan tüm enstrümanları kullanmaya devam edecek” diye konuştu.

Merkez Bankasının bağımsız olup olmadığı hakkında devam eden tartışmalar Türkiye’de gündemden hiç düşmezken, Cumhurbaşkanı Erdoğan geçmişte yaptığı açıklamalarında Merkez Bankasının verdiği kararların bağımsız olduğunu ve bazı faiz kararlarının verilmesinden yana olmadıklarını açıklamıştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP