DOLAR

32,5468

0.09%
EURO

34,8783

0.6%
ALTIN(gr)

2.430,37

-0,09%
BİST 100

%
Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Annelere Destek! Çoklu Doğumlarda Nakdi Yardım!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Annelere Destek! Çoklu Doğumlarda Nakdi Yardım!

Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Annelere Destek! Çoklu Doğumlarda Nakdi Yardım!

Devlet kadın ve çocuklar için maddi yardımlarını geliştiriyor. Kadınların çalışma hayatını sürdürebilmesi için yenidünyaya gelmiş bebeklerin bakımına yardımcı olmak amacıyla Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı adı altında doğum destekleri gelişmeye devam ediyor. Özellikle çoklu doğumlarda devlet yardım adına el uzatıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:16
Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan Annelere Destek! Çoklu Doğumlarda Nakdi Yardım!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal devlet anlayışının bir katkısı olarak devlet yardım paketlerini devreye sokuyor. Sosyal yardım paketlerinde en büyük yardımları ise Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı yapıyor. Peki, çoklu doğum yardımı nedir? Şartları nelerdir? Bu yardım başvurusu nasıl yapılır?

Çoklu Doğum Desteğinin Koşulları Nelerdir?

Söz konusu olan yardım temel de ikiz, üçüz gibi çoklu doğum olan ev halkına verilir. Bu yardımdan yararlanmak isteyen vatandaşın muhtaçlık durumunun kanıtlanması gerekir. Muhtaçlık durumu ispatında birey başına düşen aylık tutar belirleyici olur. Bu koşulda asgari ücretin 3’te 1’inden daha az olması koşuludur.

Çoklu Doğum Destek Başvurusu Nasıl Yapılır?

Çoklu yardım destek başvuruları bireylerin bulunduğu SYD vakıfları tarafından gerçekleştirilir. Çoklu doğum başvurusu gerekli tespitlerin giderilmesinin ardından mütevelli heyeti bu sonuçları değerlendirir. Çoklu doğum desteği ne kadardır? Ödemeler nasıl yapılır?

Destek almaya hak kazanmış bireyler için her çocuk başın 150 TL ödeme yapılır. Ödemeler 2 ayda bir verilir ve bu destek en fazla 24 ay sürer. Bu destek bünyesinde 0-2 yaş aralığında ki çocuklar için ödemeler yapılır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP