DOLAR

32,5924

0.36%
EURO

34,8718

0.37%
ALTIN(gr)

2.505,00

0,84%
BİST 100

%
ABD’de Hazine Bakanlığı’ndan Blockchain Önerileri

ABD’de Hazine Bakanlığı’ndan Blockchain Önerileri

Öncelikle Blockchain ile ilgili olarak kısaca bilgi vermek istiyoruz. Öncelikli amaç olarak dijital verilerin kopyalanması esasına değil dağıtılması esasına dayanan bir sistem. Özetle dağıtılmış bir veri tabanı tanımını yapmak doğru olur. Bir blok zinciri içerisinde bilgiler saklanıyor ve sürekli güncellenebiliyor,akış sağlanıyor.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
ABD’de Hazine Bakanlığı’ndan Blockchain Önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sistemin en önemli faydaları arasında kayıtların herkese açık olması ve herkes tarafından erişilebilmesi gösteriliyor. Tek bir merkezde saklanmadığından dolayı güvenlik endişesi de taşımıyor. Hackerların tek bir merkezi bulunmadığından dolayı sisteme erişimlerinin neredeyse imkansız hale getiriyor.

ABD’den Devlet Kurumlarına Tavsiyeler

Kullanım olarak oldukça güvenli olan Blockchain yapısı itibari ile güvenilir bir sistem olarak karşımıza çıkıyor. Hal böyle olunca da ABD Hazine Bakanlığı devlet kurumlarına tavsiye niteliğinde bir blog yayınladı. Blog içerisinde Blockchain sistemini veyahut dağıtık defter teknolojisini kullanmak isteyen kurumlara tavsiye niteliği taşıyan bir dize öneride bulundu. Yazılan blog yazısı Hazine’nin Mali Hizmet bürosu tarafından ele alındı. Dikkat çekici ayrıntı ise yazıda projeye karşıt insanlara bu teknolojinin oldukça güvenilir ve değişen,gelişen teknolojide bizlere yardımcı olduğunun bilgilendirici bir şekil anlatılmasının iyi olacağının belirtilmesidir. Ayrıca ilgili yazıda geliştirilen poje ile Blockchain sistemi denemelerine karşıt görüşten insanların katılımı ile projenin daha iyi idrak edileceğinin altı çizildi.

Yetkililer Blockchain Teknolojisi’nin Güvenlik Tarafına Dikkat Çekti

Bir çeşit blok zincirden oluşan Blockchain sistemi güvenlik zaafiyeti yaşatmaması ile ön plana çıkıyor. Hazine’nin Blockchain pilot programı oldukça verimli oldu ve yetkililer sistem üzerinden olumlu geri dönüşler aldı. Sistemin işlevselliği ve güvenliği yetkililer tarafından memnuniyet ile karşılandı. Güvenlik zaafiyetinin olmadığının ve sistemin günümüz teknolojisine en iyi şekilde entegre edileceğine dikkat çekildi. Programın sahtekarlığı azaltma yönünden de katkılarının olduğunun dolayısıyla para bazlı dolandırıcılık suçları önleyici nitelikte ön plana çıkabileceğine vurgu yapıldı.

Bildiğiniz üzere son dönemde ülkeler kendi kripto para birimlerini üretmeye başladı. Son dönemde Rusya kendi kripto para birimini üreteceğini açıklamıştı. Venezuelle tarafından da Petro adı altında devlet destekli kripto para üretildiği öğrenildi. Her ülkenin kendi kripto para birimini üretip üretmeyeceği merak konusu. Blockchain sisteminin bizlere neler getireceğini zaman gösterecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP