DOLAR

32,3683

0.15%
EURO

34,9841

-0.29%
ALTIN(gr)

2.324,09

0,21%
BİST 100

%
Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?

Emekli vatandaşlar zamlı olarak bu ay maaşlarını alabilecekler mi? Zamlı emekli maaşları hangi ay ne zaman ve ne kadar tutarda ödenecek?

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:08
Zamlı Emekli Maaşları Ne Zaman Ödenecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enflasyon ve benzeri istatistiksel verilerin yüksek çıkması sonrasında emekli maaşlarına yeni zamlar en üst düzeyde uygulanarak emeklilerin haklarının bir nebze olsun korunmasına yönelik hükümetçe adım atılmıştı.

Yeni emekli olan vatandaşlardan eskiden emekli olan vatandaşlara kadar her emekli bu ay zamlı emekli maaşlarını alabilecek oldukları üzere, ödenecek olan zamlı emekli maaşları mevcut maaşa göre değişecek ve %9.17 oranında emekli maaşları zamlı bir şekilde ödenecek.

Zamlı Emekli Maaşı Ne Zaman Ödenecek?

Zamlı maaşlar ne zaman ödenecek? Bu ay içerisinde emekli maaşı aldığınız gün zamlı olarak maaşınız banka hesabınıza veya PTT’de adınıza mevcut olarak ödenecektir. SGK tarafından yapılacak olan zamlı maaş ödemelerinde her emekli farklı oranlarda zam alacak iken birçok emeklinin alacak olduğu zam 100 TL ve üzerinde olacaktır.

Emekli Maaşı Zammı Nasıl Hesaplanır

Mevcut emekli maaşınızın üzerine ekleyecek olduğunuz %9.17 oranı ile ne kadar zam alacak olduğunuzu hesaplayabilir veya sizler için hesapladığımız ”emekli maaşı ne kadar zam aldım?” linkine tıklayarak ne kadar maaşınız olduğu ve yeni zamlı maaşınız arasında ne kadar fark olacağını tek bir tıklama ile görebilirsiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP