9000 Tl’ye Varan Para Yardımı Geliyor, Başvuru Şartları Belli Oldu

9000 Tl’ye Varan Para Yardımı Geliyor, Başvuru Şartları Belli Oldu

Devlet anneler için pek çok yardımda bulunuyor, bu yardımlar sayesinde pek çok anne maddi anlamda rahat nefes alabiliyor. Bu kapsamda şimdi de İŞKUR ve SGK binlerce liralık yardımda bulunacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
9000 Tl’ye Varan Para Yardımı Geliyor, Başvuru Şartları Belli Oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK ve İŞKUR 9000 Tl’ye varan yardımlar ile vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Annelerin yararlanabileceği yardımlar özellikle nakdi destek olarak verilecek. Bunlardan bir tanesi de doğum sonrası süt yardımı olarak belirlendi. Yeni doğum yapan anneler için ayrılan bütçe sayesinde beslenme, bakım gibi ihtiyaçları daha rahat karşılanabilecek.

Doğum Parası Yardımı Nedir?

Anneler için verilen yardımlardan en önemlisi olan doğum parası yardımı TC vatandaşı olan her kadına veriliyor. Bu yardımı alabilmek için annenin çalışma durumuna da bakılmıyor. Tek seferlik olarak ve geri ödemesiz verilen yardım çocuk sayısına göre belirleniyor. Öncelikle yardımdan yararlanmak isteyen anne veya babanın mavi karta sahip olması gerekiyor, ayrıca doğumların 15 Mayıs 2008 sonrasında, sağ bir bebek dünyaya getirme ile olması gerekiyor.

Başvurular çocuğun ilgili nüfus müdürlüğünden Kimlik Paylaşım Sistemine kayıt ettirilmesinden sonra yapılabiliyor. Bu işlem sonrasında Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmetler Merkezlerinde başvuru yapılabilir. Doğum paraları PTT’ye adınıza yatırılır, ayrıca para doğrudan annenin adı ve soyadı üzerine yatar yani parayı sadece anne çekebilmektedir.

Peki kimler ne kadar alacak?

  • Annenin ilk çocuğu için verilen para 300 TL
  • İkinci çocuk için 400 TL
  • Üçüncü ve sonrasındaki çocuklar için ise 600 TL

Bu yardımların yanı sıra birde süt yardımı bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP