DOLAR

32,3944

0.21%
EURO

35,1195

-0.03%
ALTIN(gr)

2.324,59

0,23%
BİST 100

%
Emeklilere Faizsiz Kredi İmkanı Başvurular Nasıl Gerçekleştirilecek?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Emeklilere Faizsiz Kredi İmkanı Başvurular Nasıl Gerçekleştirilecek?

Emeklilere Faizsiz Kredi İmkanı Başvurular Nasıl Gerçekleştirilecek?

Emeklilerin problemi haline gelen kredi alma imkanına bir çözü de PTT’den geldi. 1250 TL’den başlayan kredi seçenekleriyle ve esnek ödeme koşullarıyla emeklilere kredi veren PTT Bank başvuruları hemen başlatmayı planlıyor. Bireysel kredi hizmetleri kapsamında gerçekleşecek olan işlemde emeklilerin hiçbiri mağdur edilmeyecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Emeklilere Faizsiz Kredi İmkanı Başvurular Nasıl Gerçekleştirilecek?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SMS İle İşlemleri Yönlendirebilirsiniz

TC kimliğin yazılı olduğu kimlik kartıyla beraber başvuru formunun doldurulması gerekiyor. Başvuruların onaylanmasıyla beraber vatandaşa bilgilendirme yapılacak. Bilgilendirmenin ardında aynı gün ödemenin yapılması bekleniyor. Dileyenler bankadan ödeme alabilirken ATM’den de aynı işlem yapılabilecek. Faiz oranlarının düşürülmesi ile beraber birçok vatandaşın bu kampanyadan faydalanacağı düşünülüyor. PTT Bank’ın mevcut kampanyasından faydalanmak için emekli maaşlarının PTT Bank’ta olması gerekiyor.

Maaşlarını PTT Bank’a taşıyan emekliler 1250 TL’den 80 bin TL’ye kadar ödeme yapılacağı açıklandı.

Vade imkanları ise birçok emekliyi sevindirdi. Buna göre 36 aya kadar vade seçeneği sunan banka bu vade oranlarına göre ödeme tutar ve şeklini değiştirecek. Kimlik ve başvuru formunu teslim eden emekli vatandaşlara onayın gelmesiyle beraber bankadan bu hakkında danışmanlık alabilecek. Tamamlanan işlemin hemen ardında ödemeler de yine aynı gün gerçekleşecek. Pandemi koşullarından dolayı tüm işlemlerin SMS üzerinden ilerlemesi ihtimali de mevcut. Başvuruların bankadan alınacağı belirtilirken geriye kalan işlemlerin SMS ile halledilmesi mümkün gözüküyor. Buna göre bankanın direktifleri doğrultusunda SMS ile taksit ödemeleri yapılabilecek. Emekli olan ve 80 yaşına kadar gelen her vatandaşın bu kampanyadan faydalanacağı açıklandı. 3 aydan 36 aya kadar seçilecek vade seçeneklerinde ise %2.49 oranında faiz uygulanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP