DOLAR

32,5468

0.09%
EURO

34,8783

0.6%
ALTIN(gr)

2.430,37

-0,09%
BİST 100

%
1.Sınıf Öğrencileri İçin Ders ve Teneffüs Kaç Dakika Olacak? Ders Programları Nasıl Olacak?
  • Finans 365
  • Gündem
  • 1.Sınıf Öğrencileri İçin Ders ve Teneffüs Kaç Dakika Olacak? Ders Programları Nasıl Olacak?

1.Sınıf Öğrencileri İçin Ders ve Teneffüs Kaç Dakika Olacak? Ders Programları Nasıl Olacak?

Yeni tip Koronavirüs salgını sebebiyle eğitim öğretime uzaktan devam edilmekteydi, çocuğu yeni okula başlayacak veliler yüzyüze eğitimin nasıl olacağını merak ediyor. Birinci Sınıf öğrencileri için ders programı nasıl olacak? Konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
1.Sınıf Öğrencileri İçin Ders ve Teneffüs Kaç Dakika Olacak? Ders Programları Nasıl Olacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Koronavirüs salgını nedeniyle okulların uzaktan devam etmesi kararı alınmıştı, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yapılan açıklamada birinci sınıf ve okul öncesi öğrencilerinin 21 Eylül’de kademeli olarak yüzyüze eğitime başlayacağı söylenmişti fakat güncel olarak vaka sayısındaki artış ve ölüm sayılarının artışıyla okulların 2 Kasım’dan önce açılması mümkün olmayacak gibi. Okullar açıldığında uyum faaliyetleri nasıl olacak merak ediliyor. Öğrencilerin yaş grubu dolayısıyla pandemi döneminden dolayı olumsuz etkilenmemeleri için uyum dersleri yapılacak, uyum derslerinde sosyal mesafe ve hijyene dikkat edilecek. İlkokul öğrencileri haftada 2 gün boyunca 6 ders saati Türkçe görecekler, haftada 2 gün birer saatlik 2 ders saati matematik görecekler. Okullar kapalıyken öğrencilerin geri kalmış olduğu derslerin telafisi EBA TV ve EBA PORTAL’dan yapılacak.

Veliler Uyum Dersleri Nasıl Yapılacak Merak Ediyor

Okulların açıldığı ilk gün uyum dersi görülecek, haftaya 2 uyum dersi görülecek. Toplamda beş buçuk saat eğitim verilecek, teneffüs süreleri ise 10 dakika olarak belirlendi. Öğrenciler teneffüste sosyal mesafeye uyum sağlayacak birbirlerine temas etmeyecekler. Öğretmenler önlemleri takip amacıyla nöbet görevi yapacaklar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP