DOLAR

32,5792

0.28%
EURO

34,6959

-0.2%
ALTIN(gr)

2.489,25

0,21%
BİST 100

%
Deprem Sonrası Vatandaş Hatları Değiştiriyor! İşte Her Yerde Çeken Operatör
  • Finans 365
  • Gündem
  • Deprem Sonrası Vatandaş Hatları Değiştiriyor! İşte Her Yerde Çeken Operatör

Deprem Sonrası Vatandaş Hatları Değiştiriyor! İşte Her Yerde Çeken Operatör

İstanbul’da yaşanan 5,8 büyüklüğünde deprem sonrası iletişim operatörlerinde yaşanan sıkıntı vatandaşı yeni gsm şirketine geçmeye yöneltti. Özellikle depremden sonra bir kaç dakika sonra yakınlarına ve sevdiklerine ulaşamayan vatandaşlar bu durumun göz ardı edilemeyeceğini göz önünde bulundurdu ve GSM şirketini değiştirme kararı aldı. Haberin devamı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Deprem Sonrası Vatandaş Hatları Değiştiriyor! İşte Her Yerde Çeken Operatör
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Deprem sonrası araştırma şirketleri tarafından yapılan anketlere göre vatandaşın yüzde 50’ye yakın bir kısmı iletişim operatörünü değiştirmeye hazırlanıyor. Özellikle Silivri merkezli yaşanan deprem sonrası İstanbul ve çevresinde vatandaşlar cep telefonlarını kullanamamış ve uzun bir süre yakınlarına ulaşamamıştı.

Areda Survey araştırma şirketinin yaptığı çalışmaya göre katılımcıların yüzde 47’si operatörlerini değiştirmeye karar verdi. Deprem için alınan önlemleri yetersiz bulan katılımcılar oturdukları evleri de güvenli bulmuyor. Acil toplanma yerlerinin sayısını bilmeyenlerin sayısı oldukça fazla. Afet durumlarında vatandaş en çok AFAD açıklamalarına güveniyor. AFAD’a güvenenlerin oranı yüzde 50’nin üzerinde bulunuyor.

Hangi Operatörü Kullanmak Gerekiyor?

İstanbul’da yaşanan iletişim krizi sonrası vatandaş devamlı olarak bu sorunun cevabını ararken bir çok ünlü ve yazar Türk Telekom iletişim sorununun deprem günü boyunca devam ettiğini açıkladı. Diğer yandan Türkcell’de iletişim sorununun çok fazla sürmediğini açıklayanların sayısı fazla olmasına rağmen Dronecell’lerin neden aktif olmadığı en çok merak edilen konular arasında. Vodafone üzerinden iletişim kuranlar ilk yarım saat iletişimin kopuk olduğunu ancak sonrasında iletişimin açıldığını belirtirken Whtshapp’ın iletişime açık olması o gün yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş olabilir.

Aselsan Yapabilir?

Bazı uzmanlar afet ve deprem anında insanların iletişime geçeceği bir sitemin ASELSAN tarafından yapılabileceğini ve vatandaşların kullanımına sunabileceğinin altı çizildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP