DOLAR

32,3825

0.19%
EURO

35,0667

-0.07%
ALTIN(gr)

2.325,31

0,27%
BİST 100

%
Akaryakıt Devine Manipülasyondan Soruşturma

Akaryakıt Devine Manipülasyondan Soruşturma

Shell Petrol AŞ'ye manipülasyon soruşturması. Bayilerin istediği miktarda akaryakıt temin etmediği ve piyasa koşullarında arz sıkıntısı yaşanmadığı halde fiyatları manipüle edecek hareketler yaptığı gerekçesiyle soruşturma başlatıldı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:10
Akaryakıt Devine Manipülasyondan Soruşturma
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Enerji Piyasaları Düzenleme Kurumu, (EPDK) akaryakıt fiyatlarına yönelik manipülasyon hareketleri belirlediği ve müşterilerinin isteğidi miktarlarda akaryakıt temin etmediği gerekçesiyle Shell akaryakıt hakkında soruşturma başlatılmasına karar verdi.

Kurum kararında petrol arzında herhangi bir arz sıkıntısı olmamasına rağmen bayisi olduğu istasyonlara gerekli akaryakıtı sağlamadığı ve bu konuda artan şikayetlerin artması üzerine Shell Petrol AŞ’ye hakkında soruşturma açılmasına karar verilmiştir denildi.

Kararda ayrıca hangi şirket olursa olsun serbest piyasa koşullarında satışlan akaryakıt fiyatlarının manipülasyon eylemler aracılığı ile tüketicileri mağdur edecek davranışlara asla izin verilmeyeceğini nu girişimlerde bulunan şirketler hakkında sonucu ne olursa olsun gerekli önlemlerin alınacağı ve adımların atımasında tereddüt yaşanmayacağının altı çizildi.

Bahhis geçen şirketin diğer şirketler de herhangi bir sıkıntı yokken böyle bir eylem içerisine girmesinin ve bunu tekrarlanmamasının önemli olduğu belirtildi.

Yapılacak soruşturma sonucunda cezai işlem uygulanması gerekirse bunu yapmaktan kesinlikle çekinmeyecekleri vurgusu yapıldı.

Akaryakıt fiyatlarına hafta sonu Sudi Arabistan Aramco rafinerilerine yapılan saldırı sonrası bu hafta büyük bir zam beklenmesinin önemli ölçüde erken olduğu düşünülüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP