DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Binali Yıldırım: Denizden Geçiş Sırasında Ücret Ödenmeyecek
  • Finans 365
  • Finans
  • Binali Yıldırım: Denizden Geçiş Sırasında Ücret Ödenmeyecek

Binali Yıldırım: Denizden Geçiş Sırasında Ücret Ödenmeyecek

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday olan Binali Yıldırım, deniz geçişleri için belli bir alanda ücret alınmayacağını söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Binali Yıldırım: Denizden Geçiş Sırasında Ücret Ödenmeyecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti’den İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı aday olanBinali Yıldırım, ulaşımda yaşanmakta olan problemler hakkında açıklama yaptı.Binali Yıldırım yapmış olduğu açıklamasında deniz motorları ve vapura metrodaninilip binilmesi durumunda denizden geçişlerdeücret alınmayacağını belirtti. Bu şekilde insanların yolculuk ücretlerinin dahada azalacağı açıklandı.

Binali Yıldırım, Pendik Kurtköy Kapalı Spor Kulübü’nde birproje tanıtım toplantısına katılım gösterdi. Yıldırım burada deniz ulaşımı ileilgili olan projelerini anlatırken İstanbullular için olan müjdeli haberiverdi. Vermiş olduğu haber sayesinde İstanbullular ulaşımda daha düşük ücretlerödeyecekler. Deniz ulaşımının günlük olarak 31 milyonu aştığı düşünülmektedir.

Binali Yıldırım, yapmış olduğu konuşması sırasında Pendik’eçok önemli olan bir projeyi de kendisinin açıkladığını teknoloji merkezininPendik’te kurulacağını bütün araştırma ve geliştirme çalışmalarının buradayapılacağını endüstriyel teknolojide bu merkezin hem Türkiye hem de İstanbulolacağını belirtti. Şirketler ise bina, arsa için herhangi bir yatırımyapmayacak. Yatırım belediye tarafından yapılacak. Merkezlerde 60 bin gence işbulunacak ve 60 bin gençte araştırma yaparak geliştirmeleri yapacak. Gençlermerkezlerde proje üretimini yapacak ve yazılım gibi çeşitli geliştirmeleryapacaklar. Binali Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nın da hem fuar merkezi hem demillet bahçesi olacağını açıkladı. Anadolu Yakası’nda en büyük merkez isePendik’e kurulacak. Bu fuarların ise Pendik’e 1,5 milyar dolar değerinde dövizbırakması bekleniyor. Pendikliler ise buradan istifade edecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP