DOLAR

32,5784

0.04%
EURO

34,9120

0.05%
ALTIN(gr)

2.434,19

0,19%
BİST 100

%
EYT’de Son Dakika Gelişmesi! Son Durum Ne?

EYT’de Son Dakika Gelişmesi! Son Durum Ne?

EYT'de son durum ne oldu milyonları ilgilendiriyor! Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar nasıl emekli olacaklar, konuyla ilgili tüm detaylar haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
EYT’de Son Dakika Gelişmesi! Son Durum Ne?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilikte yaşa takılanlar için son durum merak konusu oldu, emekli olmak isteyen vatandaşlar bu haberi bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda SGK yeniden EYT konusunu doğruladı. Berat Albayrak’ın yaptığı açıklamada emekli olabilmek için üç farklı yöntem bulunmakta. Emekli olmak isteyen vatandaşların bu üç yöntem haricinde başka alternatiflere de sahip olduklarını belirtti. Emeklilikte yaşa takılanlar için umut olan torba yasa ne zaman çıkacak merak ediliyor. Son durum ne olacak? Gelecek torba yasa ile birlikte EYT’, li vatandaşlar hayal ettikleri emekliliğe kavuşabilecekler mi merak ediliyor. EYT yasası ne zaman çıkacak dört gözle bekleniyor, EYT yasasının kısa süre içerisinde Cumhurbaşkanımızım vereceği kararlar doğrultusunda çıkacağı bekleniyorken, SGK’nın da EYT’ liler için hazırlık yapıyor.

Karar Geldi Mi?

Televizyon haberlerine göre ve SGK usöanlarının yaptıkları yorumlara göre, Bağ-kur ve SSK ile emekli olan ve prim ödemesi yapan vatandaşların düşük ücret ile emekli oldukları zaman SSK kapsamındaki vatandaşlara karşın daha az maaş alacakları söylendi. Bağ-kur primini yatıran Bağ-kur’lu vatandaşlar prim yükseltmesi yaparak maaşlarını yükseltme imkanına sahipler bu şekilde SSK’lı vatandaşlar ve Bağ-kur’lu vatandaşlar eş değer maaş alabiliyor olacaklar. Karar konusunda en kısa sürede yapılacak açıklamalar bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP