DOLAR

32,5596

0.01%
EURO

34,8733

-0.03%
ALTIN(gr)

2.435,40

0,23%
BİST 100

%
Tüm Öğrencileri İlgilendiren Karar Sonunda Alındı Ödemelerdeki O Değişiklik Ne?
  • Finans 365
  • Finans
  • Tüm Öğrencileri İlgilendiren Karar Sonunda Alındı Ödemelerdeki O Değişiklik Ne?

Tüm Öğrencileri İlgilendiren Karar Sonunda Alındı Ödemelerdeki O Değişiklik Ne?

Başarılı ancak maddi durumu yeterli olmayan öğrenciler için yeni bir ödeme planı oluşturuldu. Başvuruların açılması için onay bekleniyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:17
Tüm Öğrencileri İlgilendiren Karar Sonunda Alındı Ödemelerdeki O Değişiklik Ne?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğitim hayatı devam öğrenciler yeni dönemle beraber maddi olarak sıkıntı yaşamaya başladı. Binlerce vatandaş işten çıkartılırken bu durum ailelere de yansıdı. Hanelerin birçoğuna devlet, destek ödemesi yapsa da yine de yeterli gelmiyor. Son çare olarak her ihtiyaç için bir ödeme paketi oluşturulmaya karar verildi. İhtiyaçlardan biri de eğitim olarak açıklandı. Temel ihtiyaçlar konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlara ödenen destekler için de çalışmalar yapıldığı belirtildi. Devlet vatandaşı her koldan güçlendirmeye devam edecek. Öğrencilere ödenecek devlet desteği için detaylı araştırmaların yapılacağı belirtildi. Uygun görüldüğü taktirde aylık olarak 821 TL’ye kadar ödeme yapılacak. Başvur şartları içinde öğrencinin hanesine giren gelirin önemli olacağı vurgulandı.

Öğrencinin Aylık Maksimum Gideri Hesaplandı

Okul öncesi eğitim alan öğrenciler de dahil tüm öğrenciler kapsama dahil edildi. Lisans düzeyi öğrencilere 821 TL ödenecekken, lise öğrencilerine 730 TL, ilkokul öğrencilerine 684 TL ve ana sınıfı öğrencilerine 456 TL ödeme yapılması bekleniyor. Dönemsel olarak bu ödemelere zam da yapılacak. Enflasyon verileri başta olmak üzere diğer ekonomik veriler zamları belirleyecek. Normal bir öğrencinin aylık giderleri hesaplanarak ödeme tutarı oluşturuldu. Başvuru evrakları noktasında da açıklama yapıldı. Buna göre öğrencinin ve başvuru yapacak ebeveynin kimlik fotokopileri, öğrenci belgesi ve gelir vergisi istenecek. Başvurunun ardından hem öğrenci hem öğrencinin ailesi detaylı şekilde araştırılacak. Araştırmalar neticesi olumlu olursa ödemelere başlanacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP