DOLAR

32,5917

0.36%
EURO

34,8511

0.32%
ALTIN(gr)

2.491,98

0,32%
BİST 100

%
Devlet Ayrı Ayrı Destek Verecek Herkes Ev Sahibi Olacak

Devlet Ayrı Ayrı Destek Verecek Herkes Ev Sahibi Olacak

Şu sıralar vatandaşların tek derdi ev sahibi olabilmek. Artan ev fiyatları ise vatandaşları hayli üzüyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Devlet Ayrı Ayrı Destek Verecek Herkes Ev Sahibi Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan açıklamaya göre devlet vatandaşlar için ev desteği sunmuş olacak ve sınırlarını da şimdiden belirledi. Daha önceden ev sahibi olmamış olan, hâlihazırda kirada oturan ve 27 yaşından küçük yeni evlenecek olan çiftlere devlet ev almaları için destek de bulunacak. 30 bin TL destek verecek olan devlet verdiği bu desteği de vatandaşlardan geri istemeyecek. Bu bağlamda ihtiyaç sahibi olan her vatandaşın başvuru yapması önemli ve gerekli olacak. Başvurular E Devlet üzerinde ya da kaymakamlıklar aracığıyla yapılacak bu yüzden herhangi bir sistemsel sıkıntı yaşanmayacak. Başvurular incelenecek, inceleme esnasında kişilerin daha önceden ev sahibi olup olmadıkları, mevcut gelirleri ve diğer doneler detaylı şekilde analiz edilecek. Yapılan incelemeler sonucu vatandaşlar desteğe uygun görülürse hesaplarına 30 bin TL yatırılmış olacak.

Katkı Sağlanabilecek

Devlet vatandaşlarla çok önemli bir detayı daha paylaştı. Buna göre herhangi bir bankada konut almak için birikim yapan vatandaşlara devlet beli yüzdeler dahilinde daha fazla katkı sağlamış olacak. Verilecek bu katkılar ile beraber vatandaşlar 30 bin TL’den fazla deme almış olabilecek. Bankalarda vatandaş en az 36 ay boyunca birikim yapmış olmaları ve bu birikimden devletin haberi olması gerekiyor. Başvuru esnasında bu bilgiyi yetkililere muhakkak vermeniz gerekiyor. 36 ay ile 48 ay arası ayrı 49 ay ile 59 ay arası ayrı ve 60 ay üzeri birikimler ayrı yüzdelendirilerek vatandaşlara katkı sağlanmış olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP