DOLAR

32,5920

0.24%
EURO

34,8099

0.4%
ALTIN(gr)

2.420,66

-0,49%
BİST 100

%
Esnafa Özel Kredide Son Dakika Gelişmesi Duyan Kurumlara Akın Etti
  • Finans 365
  • Finans
  • Esnafa Özel Kredide Son Dakika Gelişmesi Duyan Kurumlara Akın Etti

Esnafa Özel Kredide Son Dakika Gelişmesi Duyan Kurumlara Akın Etti

Kamu bankaları son dönemde esnaf için ciddi krediler vermeye başladı. Verilen krediler için yeni şartların getirilmesi de ihmal edilmedi. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Esnafa Özel Kredide Son Dakika Gelişmesi Duyan Kurumlara Akın Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş Bankası tarafından verilen kredi için esnaflar ve tacir kişiler hazırlıklarını tamamladı. Ancak ilgililerden son dakika haberi geldi. Buna göre esnaflar ve tacir kişilere ek olarak zanaatkârlar da kredi alabilecek. Bu üç grubun kredi alabilmesi içinde Esnaf ve Sanatkarlar Odasından belge alınması gerekecek. Verilen yeni bilgi doğrultusunda esnafların, zanaatkarların ve gerçek tacir kişilerin tümü Odalara akın etti. Verilecek olan kredinin limiti 200 bin TL’ye kadar dayandı. Faiz oranı ve vade seçenekleri esnafın içinde bulunduğu sıkıntılı durum göz önüne alınarak belirlendi. Buna göre %2.1 oranında faiz oranı uygulayan banka esnafın ve tacirlerin son dönemde ekonomik olarak çöküşte olduğunun gayet farkında. Bundan dolayı herkes için uygun olan faiz oranlarıyla işlem yapmak tercih edildi.

Vatandaşın Bütçesi Dikkate Alındı

Buna ek olarak vade seçenekleri 60 ay ile sınırlandırıldı. 60 aya varan taksitlendirme imkanı ile vatandaşlar ekonomik olarak kendilerini, işlerini ve iş yerlerini toparlayabilecekler. Ayrıca bütçeleri de fazla sarsılmamış olacak. Banka sosyal mesafe kuralına dikkat ederek online olarak başvuruları kabul edecek. Edinilen bilgiye göre SMS ile başvuru için de altyapı çalışmaları devam ediyor. Bu kredi kampanyası için olmasa da ilerleyen kampanyalar için SMS ile başvuru mümkün olacak. Online başvurularda 7 gün 24 saat kredi için başvuru yapmak mümkünken yüz yüze başvurularda şubelere gidilerek işlemler gerçekleştirilecek. Bundan dolayı mesai saatlerine dikkat edilmesi gerekiyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP