DOLAR

32,3483

0.26%
EURO

35,1132

-0.12%
ALTIN(gr)

2.308,18

1,36%
BİST 100

%
Maliye Bakanı Albayrak’tan Faiz Rakamlarına Dair Değerlendirme
  • Finans 365
  • Finans
  • Maliye Bakanı Albayrak’tan Faiz Rakamlarına Dair Değerlendirme

Maliye Bakanı Albayrak’tan Faiz Rakamlarına Dair Değerlendirme

Maliye Bakanı Berat Albayrak katılmış olduğu bir program kapsamında yapmış olduğu açıklamalarında faiz konusuna dair değerlendirmelerde bulundu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Maliye Bakanı Albayrak’tan Faiz Rakamlarına Dair Değerlendirme
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Adım Adım Ekonomi Antalya” toplantısına katıldı. Burada iş dünyasının önemli isimlerin karşı bir konuşma gerçekleştiren Bakan Albayrak faiz konusuna dair açıklamalarda bulundu.

BAKAN ALBAYRAK’TAN FAİZ AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Berat Albayrak yapmış olduğu konuşmasında ekonomi progamları kapsamında atılan adımları hatırlattı. Bu kapsamda enflasyondaki düşüşe dikkat çeken Bakan Albayrak faizlerin düşmesi noktasına değindi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın Antalya’daki program kapsamında yapmış olduğu faiz açıklaması.

”Özellikle rakamlara baktığımızda enflasyonla topyekün mücadele programına destek veren bir çok paydaşın yanında desteği daha az olanı da ona göre değerlendiriyoruz. Takip ediyoruz, marketlerde istediğimiz rakamlar yok. Pazar ve market arasında çok fark var. Tüm firmalarımız enflasyonla mücadele konusunda daha güçlü sorumluluk almaya davet ediyoruz. Pazar ve market arasında ciddi fiyat varsa demek marketlerimiz beklenen katkıyı yapmıyor. – Son dönemde oldukça başarılı hazine ihaleleri gerçekleştirdik. Faizlerde önemli düşüş trendini sağladık. Bu hafta yaptığımız ihaleler bunun en net göstergesi. Çok ciddi bir faiz düşüşü yaşadık. Ocak ayında 27’ler seviyesinde olan bir yıllık tahvil faizi bu 15’indeki ihalede 18,98’e düştü.”

Finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP