Salgın Otomotiv Sektörüne Darbe Vurdu! 11 Milyar Euro Kayıp!

Salgın Otomotiv Sektörüne Darbe Vurdu! 11 Milyar Euro Kayıp!

Dünya üzerinde, korona virüs salgınından etkilenmeyen sektör, kurum, millet, ülke kalmamış durumda ancak bir sektör var ki en çok o kayıp yaşadı: Otomotiv! Otomotiv sektörü, korona virüs salgını sebebiyle 11 milyar Euro para kaybetti! Salgının etkilemediği tek şirket ise Elon Musk’ın kurmuş olduğu Tesla Otomotiv oldu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
Salgın Otomotiv Sektörüne Darbe Vurdu! 11 Milyar Euro Kayıp!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dengeler Değişti!

Korona virüs salgını sebebiyle etkilenen Dünya, daha uzun bir süre bu etkiden çıkamayacak gibi duruyor. Artan ekonomik maliyetler, küresel bir salgına karşı duyulan korku ve endişe, can kayıpları, işsizlik derken tüm milletler ve sektörler kayıplar yaşadı, halende yaşamaya devam ediyor. Otomotiv devlerinden Alman Ernst&Young danışmanlık şirketi Dünya genelinde bulunan 17 otomotiv üretim şirketi hakkında yapmış olduğu açıklamayı yayımladı. Bu araştırma doğrultusunda şirket, otomobil sektöründe ki gerilemenin 11 milyar Euro civarında hatta çok daha fazla olabileceğini belirtirken salgından en karlı çıkan kişinin ise Elon Musk’ın yarattığı Tesla Otomotiv olduğunu bildirdi.

Tesla En Karlı Çıkan Oldu

Araştırmaya bağlı olarak, otomotiv üreticileri 2019 yılının başlarında 22 milyar Euro kar elde etmişlerdi. Bu senenin başlarında ise 17 otomobil üreticisi yarı yarıya, belki daha bile fazla zarara uğradı. Kazançlar yarı yarıya düştü. Ancak bir şirket var ki kazancının düşmesini geçtim, daha da yükselişe geçti! Salgından etkilenmeyen tek şirket Elon Musk’ın kurduğu Tesla oldu! Tesla nisan, haziran döneminde bir önceki yıla kıyasla çok daha iyi bir performans göstererek en karlı olarak zirveye oturdu.

Kayıpların En Büyüğü Mitsubishi’de!

Salgın sebebiyle en büyük kaybı yüzde 60’a yakın bir oranla Mitsubishi yaşadı. Alman otomobil üreticisi Volkswagen yüzde 37, Daimler yüzde 29, BMW yüzde 22’lik bir kayıpla bu yılın ikinci çeyreğini kapatmış oldular.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP