DOLAR

32,3476

0.29%
EURO

35,1347

-0.02%
ALTIN(gr)

2.309,72

1,43%
BİST 100

%
S&P 500 Geçtiğimiz Ay Nasıl Bir Yükseliş Gösterdi? Borsa Bu Ay Neler Bekliyor?
  • Finans 365
  • Borsa
  • S&P 500 Geçtiğimiz Ay Nasıl Bir Yükseliş Gösterdi? Borsa Bu Ay Neler Bekliyor?

S&P 500 Geçtiğimiz Ay Nasıl Bir Yükseliş Gösterdi? Borsa Bu Ay Neler Bekliyor?

S&P 500 geçtiğimiz ay %11 yükseliş ile en iyi Kasım ayını yaşadı, bundan sonra borsalarda yaşanacak gelişmeler yatırımcıların uzun ya da kısa vadeli perspektiflerine göre değişiklik gösterecek. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:15
S&P 500 Geçtiğimiz Ay Nasıl Bir Yükseliş Gösterdi? Borsa Bu Ay Neler Bekliyor?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kasım ayında ölçüt niteliği taşıyan S%P 500 endeksi %11.27 oranında bir yükselişe imza attı, bu endeksteki en yüksek performanslı kasım ayı olmasını sağladı.

Yeni Yükselişler Bekleniyor

S%P 500’deki bu yeni gelişmelere dikkatli bir şekilde bakıldığında dikkat çekici 2 şey gözüküyor, bu sinyallerden biri boğa piyasası diğer ise ayı piyasası oluyor. Şaşırtıcı bir şekilde yeni rekorlar hisseler için boğa piyasasının meydana geleceğini işaret ediyor. Kısa vadede hisseler hiç olmadığı kadar yükseldiğinden ortalamanın üzerinde seyrediyor ve bu olumlu trend de kısa vadede piyasaların yönünün belli olmasını sağlıyor.

Aralık ayının ise uzmanlara göre güçlü bir ay olması muhtemel, ancak ocak ayı büyük ihtimalle en yüksek seviyelerin görünmesini sağlayacak. Ayı piyasasına gelecek olursak, kasım ayının fiyat aksiyonu ile pek bir ilgisinin olmadığı görünüyor. Daha çok uzun vadeli değerlendirmelerle ilgili olan piyasaya hangi taraftan bakılırsa bakılsın S&P 500 piyasa çarpanlarına göre oldukça pahalı.

Bu durum uzun vadeli olarak hiç iyiye işaret etmiyor, hatta bazı sektörlerde hisseler 2021 yılında korona virüs ortadan kalkarken yüksek kar sağlayabilir. Bu durumun piyasalar için olumlu olması bekleniyor. Yani piyasalarda uzun vadeli olarak bir zorluk görünsede kısa vadede boğa piyasasından yana olmak mevcudiyetini halen koruyor, ayrıca aralık ayına girmiş olmamıza rağmen kasım ayının iyimserliği halen sürüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP