Her Kategoriye Hibe Desteği Geliyor Kapsam Gayet Geniş

Her Kategoriye Hibe Desteği Geliyor Kapsam Gayet Geniş

Daha öncelerde verilen hibe desteklerinin kapsamı hayli dardı. Açıklamalar bu durumun değiştiğini söylüyor. Proje sunumu ile ilerleyecek işlemler için devlet her kategoriden vatandaşı dinlemek istiyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Her Kategoriye Hibe Desteği Geliyor Kapsam Gayet Geniş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yapılan çalışma ilk olarak engelli veya hükümlü vatandaşları kapsıyordu. Ancak ilerleyen günlerde pandeminin de şiddetini artırmasıyla beraber kapsama gençler ve kadınlar da dahil edildi. Özellikle eski hükümlüler ve kadınlar büyük markaj altında. Devlet iş gücüne katılımı artırmaya çalışıyor ve bunun için vatandaşlara duyuralar yapmaya başladı. İstihdamda yaşanan daralmalar yeni dönemde istihdam da yaşanan boşluklara dönütü. Daha önceden iş bulamayan vatandaşlar şimdi kolayca iş bulma noktasına gelse de pandemi dolayısıyla bu durum da oldukça zorlaştı. Bundan dolayı binlerce vatandaş kendi işinin patronu olmak için çalışmalara başladı. Her kategori için devlet vatandaşlara birtakım şartlar koştu.

Daha Önceden Bir İş Kurulmamalı

Devlet ilk etapta genel bir şart koştuk. Buna göre vatandaşlar 18 ila 55 yaşında olacak ve emeklilik başta olmak üzere sosyal güvenlik kurumlarıyla ilişikleri olmayacak. Bu şartları genel olarak belirledikten sonra her sınıf insan için farklı şartlar öne sürdü. Gençler başvuru yapacaksa halihazırda bir projenin var olması gerekiyor. Gençler daha önceden iş kurduysa devlet bu gençlerin taleplerini öteleyebilir. Engelli vatandaşların ise engel durumu meseleye son noktayı koyacak. %40 engel durumu ödeme alınması için yeterli olacak. Kadınların hibe demeği alması için bekar olması gerekmiyor. Ancak eşin de maddi durumunun kuvvetli olamaması aranan bir özellik. Hükümlü vatandaşların ise suça eğilimi bu mevzuda çok önemli olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP