DOLAR

32,3758

0.16%
EURO

34,9832

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,28

0,22%
BİST 100

%
Litecoin Kurucusu Charlie Lee’den Çok Konuşulacak Açıklama

Litecoin Kurucusu Charlie Lee’den Çok Konuşulacak Açıklama

Kripto para Litecoin'in kurucusu olan Charlie Lee, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada kripto paraların dünyasındaki spekülasyon ve manipülasyonlara değinen Lee, yatırımcıyı uyardı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Litecoin Kurucusu Charlie Lee’den Çok Konuşulacak Açıklama
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Litecoin’in kurucusu olan Charlie Lee, kripto para piyasalarına ve bu dünyaya dair çok çarpıcı açıklamalarda bulundu. Charlie Lee’nin açıklamaları genel olarak kripto para dünyasındaki spekülasyon ve manipülasyonlara yönelikti. Kripto para dünyasının vazgeçilmezi olan spekülasyonları yanlış bulmadığını belirten Lee, Litecoin’in şimdiki fiyatına yönelik manipülasyon dedikoduları ile baş etmeye çalıştığını dile getirdi.

Abartılı Sözlere ve Vaatlere İtibar Edilmemeli

Charlie Lee’nin kripto para dünyası açıklamaları, sadece manipülasyon ve spekülasyonlar ile alakalı değildi. Lee’nin açıklamalarının en dikkat çekici noktalarından biri de kripto para dünyasında gerçekleşen dolandırıcılıklar ve sahtekarlıklara yönelikti. Açıklamalarında coin kurucuları için bir coin’i en iyi ve en yeni olarak göstermenin, dünyada yaşanmakta olan açlığa çözüm olacağını iddia etmenin ve bu söylemler sayesinde de o coin’in piyasa değerini 10 milyar Dolar’a çıkarmanın çok kolay olduğunu belirten Lee, bu tuzaklara dikkat edilmesi gerektiğini aktardı. Ayrıca içerisinde birçok süslü teknik terimin bulunduğu whitepaper’lara ve dünyayı yok yere umutlandırarak yüz milyonlarca doları cebe indiren ICO’lara da balıklama atlanılmaması gerektiğini ifade eden Lee, bu coin’lerin büyük bir ihtimalle yakın gelecekte sıfıra ineceğinin ve ortadan kaybolacağının da altını çizdi.

Kripto Para Birimlerinin Amacı Topluma Hizmet Etmek Olmalı

Bunların dışında, Charlie Lee’nin kripto para dolandırıcılığı açıklamaları, bu mecrada yapılmış olan ilk açıklama değil. Ethereum’un kurucusu olan Vitalik Buterin de Blockchain alt yapısı etrafında toplanan kripto para birimlerinin temel amacının toplumun refah düzeyini artırmak ve toplumun yararına hizmette bulunmak olması gerektiğini belirterek bu sistemlerin dolandırıcılık için kullanılmasının sistemin kendisine zarar vermekte olduğunu belirtmişti.

Bitcoin Altın Olduğunda Litecoin Gümüş Olmalı

Charlie Lee yaptığı açıklamalarda Litecoin’i çıkarmalarının amacının insanların kripto para kullanımını kolaylaştırmak olduğunu belirterek hız ve ölçeklenebilirlik unsurlarında Bitcoin’den çok daha gelişmiş bir ürünü insanlara sunmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca Bitcoin’in kripto para piyasasının altınıyken Litecoin’in de bu piyasanın gümüşü olması istediğini ifade eden Lee, Bitcoin’in değer depolamak için, Litecoin’in ise ödeme yapmak için daha kullanışlı olduğunu belirterek bu düşüncesini desteklemiş oldu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP