DOLAR

32,3303

0.24%
EURO

35,0937

-0.11%
ALTIN(gr)

2.296,83

0,86%
BİST 100

%
Yerli Üreticinin Ürünleri Marketlere Geliyor

Yerli Üreticinin Ürünleri Marketlere Geliyor

Ticaret Bakanı Pekcan yerli üreticinin korunması için kararlar aldıklarını ve yasalaştıracaklarını söyledi.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Yerli Üreticinin Ürünleri Marketlere Geliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Raf ücretleri ve marka tekeli altında ezilen ve zor durumda olan üreticiye Ticaret Bakanı Pekcan dan destek geldi. Perakende yasası kapsamında artık marketler markalı ürünlere sınırlama getirmek zorunda kalacak. Ayrıca yerli üretici Market raflarında çok daha fazla yer edinecek. Raf ücretleri nedenini zincir marketlere girmeyi başaramayan ya da de markaların altında ezilen yerli üreticiye bakandan önemli bir destek geldi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan perakende yasası sayesinde çalışmaların başladığını ve büyük marketlerin üretim yaptırarak kendi markalarını basarak sattıkları ürünlere sınırlamalar geleceğini söyledi. Yerli üretici artık raflarla çok daha fazla olacak diye Pekcan yeni düzenleme sayesinde sektör rekabete kavuşacak. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu başkanı Bendevi Palandöken de Türkiye üretimi değerli markalarını raflarda çok daha fazla yer alması gerektiğini savunarak tüketici için ciddi bir avantaj olacağını da söyledi.

Market markalı ürünlerin hem Ticaret hem de piyasanın dengesinin bozulduğunu söyleyen Palandöken yeni düzenleme sayesinde en çok kazanan tüketici olacak. Palandöken insanların Süpermarket markalı ürünler yerine daha uygun fiyatlı olan markalar alacağını ve kesinlikle buda ciddi bir geri dönüşüm olacağını düşünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP