DOLAR

32,4927

-0.16%
EURO

34,9316

0.2%
ALTIN(gr)

2.439,65

0,70%
BİST 100

%
Beklenen Haber Geldi! Hesaplara 3 Bin TL Yatacak: İşi Yapanlar Ücretlerini Hemen Alacaklar
  • Finans 365
  • Finans
  • Beklenen Haber Geldi! Hesaplara 3 Bin TL Yatacak: İşi Yapanlar Ücretlerini Hemen Alacaklar

Beklenen Haber Geldi! Hesaplara 3 Bin TL Yatacak: İşi Yapanlar Ücretlerini Hemen Alacaklar

Kafe ve restoran işletmeciliği yapanlar için haber geldi. Meclisten beklediğiniz onay geldi. Artık hesaplarınıza paranız yatacak. Yiyecek ve içecek sektöründe yerini alan firmalara Nisan ve Mayıs aylarında durum geçerli olacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:18
Beklenen Haber Geldi! Hesaplara 3 Bin TL Yatacak: İşi Yapanlar Ücretlerini Hemen Alacaklar
0

BEĞENDİM

ABONE OL

1500 TL civarında verilecek olan bu yardımlar TBMM plan ve bütçe komisyonundan da onayını aldı. Yeme ve içme sektöründe çalışmalarına devam etmekte olan 537 bin işçinin bulunduğu dile getirilen aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı yardımcısı olan Ahmet Erdem tarafından gelen açıklamalarla 282 bin işçinin de 1500 TL değerinde olan yardımdan yararlanabileceğini bildirdi. Birçok düzenlemenin bulunduğu torba yasasıyla birlikte teklif dün kabul edildi. Teklif aralarında önemli maddelerde yer verdi. Bu tekliflerin başında kafe ve restoranlarda çalışma hayatına devam etmekte olan işçilere yönelik gelmiş olan yardım düzenlemeleri oldu. Yapılan teklif TBMM kapsamında sunulmuş olurken plan ve bütçe komisyonunda da kabul edildi.

Açıklamalar Geldi!

Aile çalışma e sosyal hizmetler bakanlığının yardımcısı olarak Ahmet Erdem tarafından gelmekte olan açıklamalar esnasında 22 bin işçinin de 1500 TL değerinde olacak yardımdan yararlanabilecekleri açıklandı. Yardımcı Ahmet Erdem aynı zamanda kendine yöneltilen milletvekilleri ile ilgili de açıklamalar yaptı. Bu açıklamalar sırasında; ‘’ 17 Haziran tarihlerinden daha önce yani 2020 senesinde işe geçmiş olanlar iş hayatına deve-am edenler bir şekilde iş yerlerinde hizmet akdi kapsamı adında devam etmekte olanlar kısa çalışma faydalanıyor olmaları gerektiği biliniyordu. Bunların yanında da ücretsiz izinler ve nakdi ücretten faydalanmaları gerektiği biliniyordu. Fakat son zamanlarda yaşanan bu olaylarda, 17 Nisan tarihinden daha sonra işe başlamış olanlar ya da bu durumdan faydalanamayacaklar ortalama 450 ve 90 günlük olarak yer alıyor. Bunlarda açıkta kalıyorlar. Şimdi bu sebepler dolayısıyla, kısa çalışmalardan ya da nakdi hizmetlerden faydalanamayacakları da dâhil ettik. ‘’ açıklamasında bulundu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP