DOLAR

32,3741

0.16%
EURO

34,9872

-0.27%
ALTIN(gr)

2.324,66

0,24%
BİST 100

%
Online alışverişte ne kadar para harcandı?

Online alışverişte ne kadar para harcandı?

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), online alışverişe ne kadar para harcandığını açıkladı.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:16
Online alışverişte ne kadar para harcandı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), online alışverişlere harcanan para hakkında açıklama yaptı.

2018 yılında e-ticaret pazarı %42 büyüdü ve interet alışverişine olan ilgi büyük oranda bir artış gösterdi.

Bilişim Sanayicileri Derneği (TÜBİSAD), “Türkiye’de son 5 yıla baktığımızda, 2014 – 2018 yılları arasında e-ticaret sektörünün ortalama yıllık büyüme hızı ise yüzde 33 oldu. Sektörümüzden gelen olumlu verilere karşılık e-ticaretin toplam perakende pazarına oranı ise yüzde 5.3 ile gelişmekte olan ülkelerin ortalamasının altında kalıyor. Teknolojik yeniliklerle son derece dinamik olan e-ticaret sektörünün, ülkemizde mobil internetin ve mobil uygulamaların gelişimiyle, ilerleyen yıllarda daha yüksek paylar alacağını düşünüyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de internetten en çok teknoloji ürünleri ve ayakkabı giyim ürünlerine talep gösterilirken, birçok e-ticaret kullanıcısı alışverişlerinde internet kullanmanın daha yararlı olduğunu ve daha fazla ilgi göstereceklerini belirtiyorlar.

ABD ve Türkiye arasında e-ticaretin çok büyük farklar olduğu, dünyada en çok internet üzerinden alışverişin yapıldığı ülkenin ABD olduğu biliniyor. Sırada ise daha çok teknoloji ile ilgilenen insanların sayıca fazla olduğu ülkeler bulunuyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP