ARTIK NETLEŞTİ! Elektrik Faturaları Sorun Olmaktan Çıkıyor Ödemeler Nasıl Yapılacak?

ARTIK NETLEŞTİ! Elektrik Faturaları Sorun Olmaktan Çıkıyor Ödemeler Nasıl Yapılacak?

ABONE OL
19 Ocak 2023 21:35
ARTIK NETLEŞTİ! Elektrik Faturaları Sorun Olmaktan Çıkıyor Ödemeler Nasıl Yapılacak?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Devlet kira, gıda, yakacak gibi kalemlerin yanı sıra yeni ihtiyaçlar için yeni çalışmalar yapmaya devam ediyor. Bunlardan en yenisi ise elektrik faturaları için olacak. PTT aracılığı ile verilmesi planlanan devlet desteği ile vatandaşın elektrik faturaları ödenecek. İşte detaylar..

Dar gelirli aileler için sunulacak bu desteğin limiti maksimum 103 TL olarak belirlendi. Gelen fatura 103 TL’den fazla olsa bile fazlasını vatandaşın kendisi karşılayacak. Bu destekten yararlanmak için hane içindeki kişilerin sayısı önemli olacak. Yapılan hesaplamalara göre 2 milyon 22 bin evin yararlanması bekleniyor. Hesaplanan rakama en az 10 milyon hanenin ekleneceği de öngörülüyor. Her türlüsenaryo için ödenek ayrılmış durumda. İlgili birimlerce takip edilen süreç son haneye devlet desteği sağlanan kadar devam edecek.

Elektrik desteğinden faydalanmak için hane içine giren paranın asgari ücretin üçte biri oranında olması gerekiyor. Bu tutar ve altı için elektrik desteği sağlanacak. Hesaplamayla uğraşmak istemeyen vatandaş için TL tutarı da belirlendi. Buna göre eve kişi başı 701 TL ve altı giriyorsa başvuruda bulunulabilir. Ödemelerin nakdi olarak verilmeyeceği açıklandı. PTT aracılığı ile destek temin edilecek ancak elektrik faturalarına yansıtılacak. Böylelikle vakitten tasarruf da sağlanmış olacak. Başvurular başladığı tarihten son güne kadar E Devlet üzerinden başvuru oluşturmak mümkün gözüküyor. Başvurular onaylandıktan sonra faturalar ile PTT’ye müracaat edilecek. PTT faturayı işledikten sonra ödenmeyen tutar kaldıysa bunu da vatandaş ödeyecek. Elektrik desteğine ek olarak 106 TL ödeme yapılması da planlanıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara verilen elektrik fatura desteği için ödemeler şu şekilde belirlenmiştir;

1-2 kişilik muhtaç hanelere 103 TL

3 kişilik muhtaç hanelere 137,33 TL

4 kişilik muhtaç hanelere 171,67 TL

5 kişilik muhtaç hanelere 206 TL

Elektrik faturası destek ödemesinden eşi vefat etmiş kadınlar, öksüz ve yetim ve asker çocuğu olanlar, kronik hastalığı olan vatandaşlar ve ihtiyaç sahibi vatandaşlar yararlanabileceklerdir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP