SGK’den Prim Günü Eksik Olanlara Müjde! SGK Prim Ödemesi Yapıyor

SGK’den Prim Günü Eksik Olanlara Müjde! SGK Prim Ödemesi Yapıyor

Emekli olabilmek için tüm şartların karşılanıyor olması gerekmektedir, SGK prim günü sebebiyle emekli olamayan vatandaşlara müjdeli haber geldi! SGK vatandaşlara prim ödemesi yapıyor, tüm detaylarıyla haberimizde…

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
SGK’den Prim Günü Eksik Olanlara Müjde! SGK Prim Ödemesi Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK prim günü engeline takılıp emekli olamayan vatandaşlar bu haberi bekliyordu! Vatandaşların emekli olabilmeleri için belli başlı şartlar bulunmaktadır bunlardan bir tanesi de sigorta şartı ödemelerinin ödenmiş olmasıdır, emekli olmak isteyip olamayan vatandaşlara SGK ödeme yapıyor. Emekli olabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır;yaş, prim ve gün şartlarıdır bu şartlar emekli olabilmek için karşılanmalıdır. Bu üç gerekli şarttan bir tanesi bile karşılanmaz ise vatandaşın emekli olma imkanı yoktur. Bu tür durumlarda vatandaşın ödenmiş olan sigorta prim ödeme hakları yeniden SGK tarafınca sunulmakta.

Ödenmiş prim ücretleri güncel para ile hesaplanacak, ayrıca vatandaşa yapılacak toplu prim ödemesinde sağlık hizmetleri adı altında bazı kesintiler de meydana gelecek.

Kimler Faydalanabilir?

Toplu ödeme haberi duyurulduktan sonra vatandaş, şartları ve başvuruları merak etmeye başladı. Toplu ödeme alabilmek için belli başlı şartlar bulunmaktadır, emekli olmak isteyen vatandaşın yaş ve gün şartını karşılıyor olması gerekmektedir, kadın vatandaşların yirmi yıl erkek vatandaşların yirmi beş yıl hizmet şartını karşılıyor olması gerekmektedir. Ayrıca bu durumdan faydalanmak isteyen vatandaşın başka bir sigortalı işte çalışmaması ya da kendine ait bir işte çalışmıyor olması gerekir, bu şartları karşılayan vatandaşlar SGK’ya başvurarak ödeme hakları ile ilgili başvuruda bulunup ödeme haklarından yararlanabilirler.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP