DOLAR

32,4969

0.14%
EURO

34,8008

0.16%
ALTIN(gr)

2.490,38

1,16%
BİST 100

%
Merkez Bankası Faizleri Yine Düşürdü! Dolar Alevlendi!

Merkez Bankası Faizleri Yine Düşürdü! Dolar Alevlendi!

Dolar fiyatlarında son durum ne? Merkez Bankası faiz indirimi sonrası dolar fiyatları ekonomi çevreleri tarafından en çok takip edilen konular arasında yer aldı. TCMB’nin 50 bp faiz indirimi yapması dolar fiyatlarını nasıl etkiledi. İşte güncel dolar fiyatları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Merkez Bankası Faizleri Yine Düşürdü! Dolar Alevlendi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Merkez Bankası bugün beklentilerin üstünde 50 baz puan faiz indirimi gerçekleştirdi. Dolar fiyatları bu kararın ardından nasıl tepki vereceği merak edilmişti. Dolar fiyatlarının merkezin faiz kararından sert hareket etmesiyle yükseleceği tahminini yapan bazı analizcilere göre bu düzeyde faiz indirimi dolar fiyatlarını yükseltecek.

Faiz indirim kararı sonrası dolar fiyatları yükselişe geçti ve 6,8150 seviyesine kadar yükseldi. Dolardaki düşüşün devam etmesi bazı ekonomistler tarafından bekleniyor. Dolar fiyatları ne olacak?

Piyasanın beklentisi 0.75 baz puandı. Açıklanan 0.50 baz puan faiz indirimi sonrası dolardaki yükseliş sınırlı kaldı. 0.75 baz indirim olsaydı şayet 7.00 lira seviyelerinde doğru bir yükseliş bekleniyordu. 0.50 baz puan açıklanınca dolardaki yükseliş sınırlı kaldı.

Beklentiler alınır, gerçekler satılır kuralından ötürü dolarda şimdi düşüş bekleniyor.

Merkez bankası faiz kararı sonrası 6,8150 seviyesini test eden dolar düşüşe geçti. Şu an itibariyle 6.79 seviyesinden işlem gören dolarda kaçış hızlanabilir. Pay piyasalarında yükselme devam ederken dolar dan kaçış hızlanabilir. Altın fiyatları ise faiz indirim kararları sonrası genelde yükselişe geçiyor.

Merkez bankası faiz kararı sonrası kredi faizlerinde konut kredisi faiz oranlarında yeniden güncelleme ve indirim bekleniyor. Kamu bankalarının bu hafta yeni faiz güncellemeleri açıklaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP