DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
150 TL Alacak Olan Çocuklar İçin Anneler Harekete Geçti

150 TL Alacak Olan Çocuklar İçin Anneler Harekete Geçti

Devlet çocukların bakımı ve sağlıklı büyümesi için elinde gelen bütün çabayı gösteriyor. Yapılan açıklamaya göre çocuklara 150 TL ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
150 TL Alacak Olan Çocuklar İçin Anneler Harekete Geçti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandemi dolayısıyla anneler bir hayli tedirgin. Hem çocuklarını kovid 19 virüsünden korumak isteyen anneler birde maddi imkânsızlıkla cebelleşiyor. Çocuklarına bu durumu yansıtmak istemeyen anneler devletin yapacağı açıklamaları bekliyor. Devlet ise bu isteği karşılıksız bırakmayarak 2 yaşına gelmeyen tüm çocuklar için aylık 150 TL ödeme yapması planlıyor. Devlet hem çocuğu ehm aileyi gözetim altında tutacak. Yapılacak araştırmaların ardından her çocuk için 150 TL ödeme verilecek. Ödemeler E Devlet üzerinden kontrol edilecek ancak 2 farklı tür başvuru seçeneği olacak. Buna göre isteyen E Devletten online başvuru yapmak isteyen ise Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerinden yüz yüze başvuru oluşturacak.

Ödemeyi Babalar Değil Anneler Alacak

Başvuru yapacak ailelerin genel profili de devlet tarafından çizildi. Buna göre haneye giren gelir miktarı asgari ücretin çok altında olmalıdır. Kişi başı 700 TL’nin altına düşen bir gelir devletin başvuru şartında aradığı gelir olarak açıklandı. Buna ek olarak evde en az 1 tane 2 yaşın altında çocuk olmalıdır. Verilecek olan 150 TL destek ödemesi 2 yaşın altındaki çocuklara yönelik olacak. Buna ek olarak devletten herhangi bir şekilde maaş vs. alınmaması gerekiyor. Başka destek ödemeleri alınabilir bunda bir kısıtlama getirilmedi. PTT aracılığıyla verilecek ödeme için sadece kimlik kartıyla PTT’ye gitmek yetecek. Sadece annelere verilecek ödeme babalara teslim edilmeyecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP