DOLAR

32,5579

0.01%
EURO

34,8641

-0.03%
ALTIN(gr)

2.431,61

0,07%
BİST 100

%
Dolar her an yükselebilir, 15:30 kritik saat

Dolar her an yükselebilir, 15:30 kritik saat

Washington'dan gelecek olan tarım dışı istihdam verileri sonrasında doların ateşi yükselebilir.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Dolar her an yükselebilir, 15:30 kritik saat
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ABD Doları gelişmekte olan ülkelerin para birimi karşısında saniyeler içerisinde birkaç kuruş değer kazanabiliyor. Her bir kuruş değer artışı gelişmekte olan ekonomiler arasında olan Türkiye için büyük önem taşırken, zaten yüksek olan döviz kurunun daha da fazla yükselmesi yatırımcılar ve zenginler dışında herkesi üzecek gelişmelere sahne oluyor.

Türk Lirası zaten döviz karşısında son birkaç ay içerisinde rekor seviyede değer kaybı yaşamış, yaşanan bu değer kaybı sonrasında ekonomiye milyarlarca dolarlık bir ek yük yüklenmişti.

Bugün ise saat 15:30’da açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam ve işsizlik verilerinin yayınlanması ile dolarda yükselişler olması beklentisi ağızdan ağıza yayılmaya başladı.

ABD Ekonomisi Güç Kazanıyor, AB Dışındaki Ülkeler Kaybediyor

ABD ekonomisi Başkan Donald J. Trump yönetiminin aldığı sert kararlar sonrasında değer kazanırken, dünyaya akan doların durdurulması sonucunda AB bölgesi dışındaki tüm ülkeler ciddi bir ekonomik kriz tehlikesi yaşıyor.

Türkiye bu ülkeler arasında ilk sıralarda yerini alırken, bölgede yaşanan savaş, terör örgütlerinin etkisi ve ABD’nin dünyaya verdiği doları geri çekmeye başlamasının etkisi ile en fazla etkilenen ülkeler arasında kalıyor. Venezuela, Rusya, Suriye, Türkiye, Libya benzeri ülkelerin para birimlerinde çok ciddi düşüşler yaşanıyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP