DOLAR

32,3279

0.23%
EURO

35,0528

-0.24%
ALTIN(gr)

2.282,11

0,22%
BİST 100

%
Asgari Ücretlilere Müjde Geldi! İşte Asgari Ücret Yeni Zam Oranları!
  • Finans 365
  • Finans
  • Asgari Ücretlilere Müjde Geldi! İşte Asgari Ücret Yeni Zam Oranları!

Asgari Ücretlilere Müjde Geldi! İşte Asgari Ücret Yeni Zam Oranları!

Ülkemizde pek çok kişi asgari ücret maaşıyla geçimini sağlamaktadır. Ancak bu ücretin şuan ki koşullardan dolayı pek çok yetmediği yönün de şikâyetler bulunmaktadır. Devletin yayınlamış olduğu enflasyon oranlarına göre asgari ücretin bu yıl farklılık göstererek yükseliş yaşayacağını belli ediyor. Pandemiden dolayı ekonomik alanda sıkıntı çeken vatandaşı her zam oranı yakından ilgilendiriyor diyebiliriz. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Asgari Ücretlilere Müjde Geldi! İşte Asgari Ücret Yeni Zam Oranları!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Asgari Ücret İçin Ne Kadar Zam Verilecek?

Merakla beklenen bu zamlarla ilgili bakanlıklar açıklamalarında bulundu. Yapılan açıklamalar ışığın da 2021 yılı zam oranın ne kadar olacağının belli olmadığını belirttiler. Yıllık ekonomik koşullara göre zam olacağını da ayrıca eklediler. Hala devam eden asgari ücret zam oranları araştırmaları yıllı enflasyon tutarına göre belirlenecek olup 2021 yılında maaşlar zamlı şekilde yatmaya başlayacaktır.

Zam Ne Zaman Açıklanacak?

Araştırmaların devam ettiği konuyla ilgili ne zaman açıklanacak sorusuna cevap ise aralık ayı olarak belirlendi. Birçok işvereni ve çalışan kesimi etkileyecek olan bu zam ile birlikte çalışanlar yeni maaş tutarlarını alabilecekler.

2020 Asgari Ücret Tutarı Ne Kadardı?

Her yıl zamlı olarak yatırılan asgari ücret tutarları bu sene son derece artış göstererek alım kuvvetini arttırmıştı. Bu yıl ise çalışanların aldığı tutar brüt olarak 2bin 943 TL şeklindedir. Geçen yıla bu oran 15.03 olarak artmıştı. Daha sonrasında bu tutar 2.324 lira olarak çalışanlara yattı. İşçilerin almış olduğu bu ücret yıllık olarak zamlanarak daha yüksek tutarlara ulaştı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP