DOLAR

32,5070

0.18%
EURO

34,8317

0.29%
ALTIN(gr)

2.490,82

1,17%
BİST 100

%
Bu Dönem Kredi Almayan Vatandaş Kalmayacak O Detay Bankalarda Kuyruk Oluşturdu
  • Finans 365
  • Finans
  • Bu Dönem Kredi Almayan Vatandaş Kalmayacak O Detay Bankalarda Kuyruk Oluşturdu

Bu Dönem Kredi Almayan Vatandaş Kalmayacak O Detay Bankalarda Kuyruk Oluşturdu

Bankalar vatandaşlara kredi vermek için tüm yolları denerken yeni bir haber kamuoyunda resmen bomba etkisi oluşturdu. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:17
Bu Dönem Kredi Almayan Vatandaş Kalmayacak O Detay Bankalarda Kuyruk Oluşturdu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Vatandaşların kulağı Bankalar Birliğinden gelecek güzel haberlerde. Daha önceden kredi başvuru yapıp kredi alamayan ya da tam olarak istediği krediyi çekemeyen vatandaşların ilgisini daha çok çeken haberlere göre kredi almayan vatandaş kalamayacak. Pandemi dolayısıyla işsiz kalan vatandaşlar ve kısa çalışma ödenekleriyle hayata tutunan kişiler için önemli bir fırsat olan bu durum 18 yaşından büyük olan gençleri de etkileyecek. Bankalar genç kesime kredi verme konusunda oldukça eli sıkı davranıyor. Düzenli gelire bakan bankalar gençlerin düzenli bir gelirinin olasına ihtimal dahi vermiyor. Yaşanan bu durum ortaya daha kaotik bir hadise çıkarıyor. Bir yanda kredi sicil notu düşük olup kredi almayan vatandaşlar öte yandan yaşından dolayı kredi alamayan gençler odlukça mağdur. Bu mağduriyeti ise Bankalar Birliği çözdü.

Gençler Mağdur Olmayacak

Yapılacak ilk hamle gençlere yönelik olacak ve gençlerin kredi alamsı sağlanacak. Kredi almayan gençlerin kalması için bankalar farklı alternatifler geliştirecek. Düzenli bir gelirinin olduğunu ispat edebilen gençler için şu an bir sorun gözükmüyor. Ancak düzenli geliri olmayan gençler için yapılan çalışmada olumsuz bir sonuç çıkmadı. Maaş bordrosu ile bankaya müracaat edildiğinde kredi alacak olan gençler maaş bordrosu getiremedikleri taktirde 2 tane kefil ile bu mevzuyu çözmüş olacak. Kefil bulayan vatandaşların ise ebeveyni devreye girebilecek. Diğer bir husus ise emeklilerin kredi alamama sorunsalı. Buna göre emekliler de ilgili bankalara maaşlarını taşıyıp ödeme alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP