DOLAR

32,5889

0.35%
EURO

34,7978

0.17%
ALTIN(gr)

2.496,94

0,51%
BİST 100

%
Anneler Her İki Ödemeyi Aynı Anda Alacak Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
  • Finans 365
  • Finans
  • Anneler Her İki Ödemeyi Aynı Anda Alacak Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Anneler Her İki Ödemeyi Aynı Anda Alacak Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?

Açıklamaya göre yeni doğum yapan anneler için sürpriz iki ödeme geliyor. Yapılacak olan ödemeler bebeklerin daha rahat büyümesi için yapılacak olan ödemeler olarak kayda geçti. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Anneler Her İki Ödemeyi Aynı Anda Alacak Son Başvuru Tarihi Ne Zaman?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tüm ihtiyaçlar bu ödemeler sayesinde karşılamış olacak. Bu ödemlerin tek seferlik olmayacağı edinilen bilgiler arasından 1 sene boyunca devam edecek lan ödemle için net bir açıklama yapılmadı. Çünkü doğum parasını çocuklarla doğru orantılı olarak değişecek. İlk çocuk için 300 TL alacak olan anneler verilecek süt parası ile 502 TL ödemeyi her ay alabilecek Aynı şekilde ikinci çocuk için 400 TL verecek olan devlet üçüncü ve diğer sıralı çocuklar için sabit 600 TL ödeme verecek. Ödemelerden yararlanılması için çocukların sağ şekilde dünyaya gelmesi gereklidir. Ölü doğumlar kapsam dışıdır.

Çoğul Gebelikler Farklı Değerlendirilecek

Süt parası ise 202 TL olarak hesaplandı. Süt parası ve doğum parası 1 yıl süreyle verilecek ve doğan her çocuk için bu ödemeler tekrarlanacak. Çoğul gebelik yapan anneler için bu tutarlar %5 oranında artırılacak. Ayrıca çoğul gebelikler için farklı alternatifler de söz konusu olacak. Özellikle çalışma izinler ve yarı gün çalışma ödenekleri daha farklı şekilde yorumlanacak. Ödemelerden yararlanmak isteyen annelerin SGK’lı olması gerekiyor. Baba SGK’lı olacaksa annenin çalışmaması icab ediyor. Hem annenin hem babanın Türk olmasının gerekliliği de açıklanan bilgiler arasında. Mavi kartlı aileler de ödeme alabilecek. Mavi kartlıların başvur formları ayrı olacağından bu kısma çok dikkat edilmesi gerekiyor. Ödemelerin başvuru yapıldıktan sonraki hafta başlaması bekleniyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP