DOLAR

32,4971

0.14%
EURO

34,7654

0.1%
ALTIN(gr)

2.475,88

0,57%
BİST 100

%
PTT Kefilsiz Kredi Verecek Milyonlarca Lira Ödenek Ayrıldı
  • Finans 365
  • Finans
  • PTT Kefilsiz Kredi Verecek Milyonlarca Lira Ödenek Ayrıldı

PTT Kefilsiz Kredi Verecek Milyonlarca Lira Ödenek Ayrıldı

Devlet PTT ile işbirliği yaparak vatandaşlarınhayalindeolan bir ödemeyi gerçekleştiriyor. Buna göre kefilsiz ödeme yapılacak. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
PTT Kefilsiz Kredi Verecek Milyonlarca Lira Ödenek Ayrıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamaya göre vatandaşlar için kredi desteği verecek olan devlet bunu doğrudan yapmayacak. Daha öncekidönemlerde devamlı kendisi kredi destek ödemesi veren devlet yeni dönemdedevamlıfarklıkurumlarla iş birliği yaparak ödemeleri takip edecek. Bu sayede iş yoğunluğu tek bir merci de olmayacak. Devletin diğer kurumu kendi işine kolaylıkla bakabilecek. Yeni iş birliğine giden devlet bu iş birliğini PTT ile yaptı. PTT başvuruları alarak vatandaşlara 80 bin TL kredi verecek ancak burada PTT’de iş bölümüne gidecek. Aktif Bank tarafındanverilecek ödemden başvuru PTT’ye yapılmış olacak. Kefil ve teminat olayını ortadan kaldıran PTT sadece gelir belgesiyle işlem yapacağını belirtti.

Kredi Notu Düşük Olanların Yükseltmesine Gerek Kalmadı

Bu sayede milyonarca vatandaş kredi alabilecek. Kredi alımıesnasında vatandaşı sevindirecek bir gelişme daha yaşanacak. Buna göre beklene ve korkulan kara defterincelemesi PTT kredisindegeçerli olmayacak. Kredi puanınız, sicil notunuz ne kadar düşük olursaolsunkefilsiz kredi alabileceksiniz. Pandemi dolayısıyla milyonlarca vatandaş ekonomik olarak açıldıkça açıldı. Öyleki aileler harcamalara yetişemezoldu. Bunda dolayı kimsenin kimseye kefil olacak durumu kalmadı. Buna ek olarak herkes kredi kartlarına inanılmaz şekilde yüklendi. Kredi borcunu ödeyecek iş olmadığından dolayı çoğunluğun kredi notu da oldukça düşük. Devlet bu kredi desteğini acil nakit ihtiyacı olan bireyle için çıkarttığına görefazla şart konulması maksadın dışına çıkmaktır. Başvuruların PTT’ye yapılması gerektiği bildirildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP