DOLAR

32,5819

0.02%
EURO

34,9166

0%
ALTIN(gr)

2.430,17

0,02%
BİST 100

%
İngiltere Merkezli Yatırım Şirketi, Türk Tarım Şirketi IZTAR’dan Önemli Ölçüde Pay Satın Aldı
  • Finans 365
  • Borsa
  • İngiltere Merkezli Yatırım Şirketi, Türk Tarım Şirketi IZTAR’dan Önemli Ölçüde Pay Satın Aldı

İngiltere Merkezli Yatırım Şirketi, Türk Tarım Şirketi IZTAR’dan Önemli Ölçüde Pay Satın Aldı

İZ HAYVANCILIK TARIM VE GIDA SANAYİ TİCARET A.Ş. tarafından seans kapanışı sonrası KAP'a Özel Durum Açıklaması gönderildi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na gönderilen açıklamada İngiliz yatırım grubuna devredilen paylarla ilgili bilgi verildi. İşte devir ve alıcı grup ile ilgili detaylar.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:18
İngiltere Merkezli Yatırım Şirketi, Türk Tarım Şirketi IZTAR’dan Önemli Ölçüde Pay Satın Aldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya çapında yaşanan pandemi sonrası tarım ve gıda firmalarının önemi bir kez daha gün yüzüne çıktı. Ağırlıklı olarak Lüleburgaz merkezli çiftlikte önemli tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde bulunan İZ HAYVANCILIK TARIM VE GIDA SANAYİ TİCARET A.Ş.’ ye İngiliz yatırım grubu ortak oldu.

İngiltere merkezli yatırım şirketi Alpha Ventures Investment LLP’nin, IZTAR ile birlikte Türkiye’de katma değeri yüksek işlere yatırım yapmak amacıyla pay satın alma işleminin gerçekleştirildiği bildirildi.

İngiliz yatırım grubunun, İztar’ı bir yatırım holdinge dönüştürüp Türkiye’de birçok yatırım yapacağı konuşuluyor.

Türkiye’de ve Borsa İstanbul’da birçok başarılı örnek var!

Bu tür pay alımları sonrası şirket faaliyet alanını “Yatırım Holding” şeklinde değiştirip çok başarılı sonuçlar alan birçok firma mavcut.

KAP’a Yapılan Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi;

İngiltere merkezli yatırım şirketi Alpha Ventures Investment LLP, Şirketimiz ile birlikte Türkiye’de katma değeri yüksek işlere yatırım yapmak amacıyla ortaklarımız Sinan Araç, Aynur Özcan, Neslihan Çolak ve Aslıhan Kanlıdağ’ın sahip olduğu 2.150.000 adet A grubu ve 5.172.000 adet B grubu payları satın alma konusunda şirket ortaklarımızla anlaşmaya varmıştır.

A grubu payların pay başına 6,40 TL, B grubu payların pay başına 5,80 TL değer izafe edilmek suretiyle hisselerin satışına ilişkin 14.12.2020 tarihinde Alpha Ventures Investment LLP (ALICI) ile Şirketimiz Ortakları; Sinan Araç (SATICI), Aynur Özcan ( SATICI), Neslihan Çolak (SATICI) ve Aslıhan Kanlıdağ (SATICI) arasında pay devir sözleşmeleri imzalanmıştır. Payların devir bedeli taraflar arasında pazarlık usulü ile belirlenmiştir.

Bu çerçevede 2.150.000 adet A Grubu ve 5.172.000 adet B Grubu payın Alpha Ventures Investment LLP’ye devri gerçekleştirilecektir.

Satış işlemi ile ilgili Sermaye Piyasası Mevzuatı uyarınca yerine getirilmesi gereken yükümlülükler ve yatırımcılarımızın kararını etkileyecek yeni gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Özel Durum Açıklaması (Genel) Yukarıdaki açıklamalarımızın, Sermaye Piyasası Kurulu‘nun yürürlükteki Özel Durumlar Tebliğinde yer alan esaslara uygun olduğunu, bu konuda/konularda tarafımıza ulaşan bilgileri tam olarak yansıttığını, bilgilerin defter, kayıt ve belgelerimize uygun olduğunu, konuyla ilgili bilgileri tam ve doğru olarak elde etmek için gerekli tüm çabaları gösterdiğimizi ve yapılan bu açıklamalardan sorumlu olduğumuzu beyan ederiz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP