DOLAR

32,4993

0.26%
EURO

34,5905

0.24%
ALTIN(gr)

2.479,78

-0,12%
BİST 100

%
Dijital Reklam Pazarı Nereye Gidiyor !

Dijital Reklam Pazarı Nereye Gidiyor !

Covid-19 sürecinde dijital ticaret ve reklam pazarı hareketlendi ve bu devam ediyor. Sanal dünyanın renkli ve akıcı dünyasında herkes kendisi için bir yenilik buluyor. Peki dijital dünyada neler oluyor? İnsanlar neden bu parlak dünyanın içinde kendine yer bulmaya çalışıyor? Politik dengeleri dijital dünyamı yönetiyor?

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Dijital Reklam Pazarı Nereye Gidiyor !
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünya genelinde dijital reklam pazarının %65’ini Google ve Facebook ellerinde tutuyor. 4.5 milyar internet ve 3.8 milyar sosyal medya kullanıcısı bulunduğu dünyada şirketler marka ve tanıtımlarını hedef kitleleri ile buluşturuyor. Bu pazarın içinde yer almak ve pay sahibi olmak için çeşitli hamleler yapılıyor.

Bilginin çağımızın en büyük silahı olduğunu biliyoruz. İnsanların evlerinde kaldığı ve dünya ile iletişimlerinin dijital sağlandığı dönemlerdeyiz. Bu dijital pazarın ne kadar geniş bir kullanıcı ağına sahip olduğunun göstergesi. İnsanların alışveriş, eğlence, sosyal iletişim için kullandığı bu dünya, reklam gelirleri bakımından çok zengin bir paya sahip.

Artık dijitalleşme hayatımızın her noktasında. devlet ve şirket yönetimleri dahi bu şekilde idare ediliyor. Dijital dünya geleceğin prototip çalışması gibi. Bu yüzden çok ciddi gelirlerin elde edildiği gözüküyor.

Dünya nüfusunun 8 milyar kişi olduğu düşünüldüğünde , kullanıcı sayıları hiç de azımsanacak düzeyde değil. Bu pazardan gelir elde edebilen yatırımcılar daha önce düşünmedikleri kadar fazla insana ulaşabiliyor.

Yapay zeka kontrollerinin yapıldığı dijital sistemler geleceğin nasıl şekilleneceğini gösteriyor.

Siyasi dünyanın şekillenmesi konusunda da ciddi reklam payları alınıyor. İnsanların görüşlerinin etkilenmesi yönünde yapılan tüm çalışmalar dijital dünyanın, gerçek dünya üzerindeki etkisini güçlendiriyor. Subliminal mesajların rahatça yerleştiği ve konrtollü, kontrolsüz kullanımın rahatlığında istenilen sonuçlar alınmakta.

Her geçen gün yeniliklerin duyurulduğu, büyük firmaların denge değişimlerine karşı ataklarını ortay akoyduğu bu platform her geçen saniye büyümeye devam ediyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP