Normalleşme Sürecine Dev Katkı! Üç Kamu Bankasından Üç Yeni Kredi Paketi Müjdesi!
  • Finans 365
  • Kredi
  • Normalleşme Sürecine Dev Katkı! Üç Kamu Bankasından Üç Yeni Kredi Paketi Müjdesi!

Normalleşme Sürecine Dev Katkı! Üç Kamu Bankasından Üç Yeni Kredi Paketi Müjdesi!

Normalleşme sürecine girmemizin ardından üç büyük kamu bankasından uygun kredi paketleri müjdesi geldi. Konu ile ilgili Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank ortak bir bildiri yayınlayarak yeni kredi paketlerini halka duyurdu. Pek çok vatandaş için umut vaat eden kredilerin detayları haberimizde.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Normalleşme Sürecine Dev Katkı! Üç Kamu Bankasından Üç Yeni Kredi Paketi Müjdesi!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Normalleşme sürecine girmemizin ardından üç büyük kamu bankasından uygun kredi paketleri müjdesi geldi. Konu ile ilgili Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank ortak bir bildiri yayınlayarak yeni kredi paketlerini halka duyurdu. Pek çok vatandaş için umut vaat eden kredilerin detayları haberimizde.

Normalleşme süreci ile birlikte kamu bankaları piyasaları hareketlendirmek için yeni girişimlerde bulundu. Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıf Bank vatandaşlara uygun faiz ve vadelerle üç çeşit kredi imkânı sundu. Kredi paketleri:

– Sosyal hayatı destek kredi paketi

– Tatil destek kredi paketi ve

– Konut kredisi olarak üçe ayrılıyor.

Üç bankanın ortak basın açıklamasında kredilerin detaylarına yer verildi. Bankaların ortak basın açıklaması şöyle:

“ Küresel çapta toplum sağlığını tehdit eden Covid-19 salgını neticesinde ekonomik ve ticari faaliyetlerde oluşması muhtemel risklere karşı Ekonomik İstikrar Kalkanı tedbirleri açıklanmış, Bankalarımız tarafından şirketlere ve bireylere oldukça avantajlı finansman ve kredi imkânları sunulmuştu. Bu kapsamda bireylere yönelik olarak Kamu Bankaları tarafından geliştirilen Bireysel Temel İhtiyaç Destek kredisinden yaklaşık 7 milyon vatandaşımız istifade etmiş ve 40 milyar TL’ye yakın finansman imkânı kullandırılmıştır. Söz konusu kredi paketi ile son iki ayda rekor seviyede bireysel kredi kullandırımı yapılmış olup, Bireysel Temel İhtiyaç Destek Kredisi başvuruları 29.05.2020 tarihinde son bulacaktır. Diğer taraftan, normalleşme sürecine geçiş ve sosyal hayatın canlanması için vatandaşlarımızın finansman ihtiyaçlarını uygun şartlarda sağlayabilmek amacıyla üç yeni kredi paketi hayata geçirilecektir.

1- SOSYAL HAYATI DESTEK KREDİ PAKETİ

A. Firma Katkı Paylı Tüketici Kredisi

Bireysel müşterilerimizin sosyal ihtiyaçlarının finansmanının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra yerli üretim yapan mobilya, elektronik, beyaz eşya, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz sektörlerini desteklemek amacıyla; Yerli üretim yapan firmalar ile anlaşmalar yapılacak ve asgari 3.000 TL, azami 30.000 TL kredi tutarı ile 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade ile finansman imkânı sunulacaktır. Anlaşma yapılan firmalar Bankaların web sitesinde yayımlanacaktır.

B. Faturalı Tüketici Kredisi

Bireysel müşterilerin mobilya, beyaz eşya-kahverengi küçük ev aletleri, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri ev tekstil, çeyiz ve 2. el otomobil/motosiklet ihtiyaçlarının uygun şartlarda sağlanması amacıyla; Asgari 3.000 TL, azami 30.000 TL kredi tutarı fatura karşılığı 6 ay ödemesiz azami 60 ay vade ile finansman imkânı sunulacaktır. Mobilya, beyaz eşya-kahverengi küçük ev aletleri, ev boya-seramik-kapı ve pencere sistemleri, ev tekstil, çeyiz finansmanında azami 30.000 TL’ye kadar, 2. el otomobilde azami 150.000 TL’ye kadar finansman olanağı sunulacaktır.

2- TATİL DESTEK KREDİ PAKETİ

A. Tatil Destek Tüketici Kredisi

Tatil yapmak isteyen ve ilgili banka aracılığı ile maaş alan emekli ve çalışan müşterilerin tatil ve seyahat giderlerinin finansman ihtiyacının uygun şartlarda sağlanmasının yanı sıra, turizm sektörünü desteklemek amacıyla; Bankalarımızla anlaşma yapacak seyahat acentelerine tatil paketi satın almak için başvuran müşterilerimize 10.000 TL’ye kadar 6 ay ödemesiz 36 ay vade ile uygun şartlarda finansman imkânı sunulacaktır. Söz konusu kredinin 1. ve 2. taksitleri banka ve ilgili firma tarafından ödenecek; müşterilerimizin taksit ödemesi 9 ay sonra başlayacaktır. Bu kapsamda müşterilerimizin kullanacağı kredinin faizi aylık %0,67 oranına denk gelmektedir. Uygulamaya dahil olacak firmalar Bankaların web sitesinde yayımlanacaktır.

B. Tatil Destek Kredi Kartı Uygulaması

Seyahat acenteleri ile anlaşmalar yapılacak ve vatandaşlarımıza tatil paketlerini, kredi kartlarıyla peşin fiyatına 3 ay ödemesiz olmak üzere toplam 18 ay taksitle, faizsiz olarak satın alabilmeleri sağlanacaktır. Uygulamaya dahil olacak firmalar bankaların web sitesinde yayımlanacaktır.

3- KONUT KREDİSİ

Yeni (sıfır) veya ikinci el konut alımlarında tarihi düşük faiz oranı ve 12 aya kadar ödemesiz dönemi olan 15 yıla varan vade ile finansman imkânı sunulacaktır. Bu avantajlı imkândan daha geniş kesimlerin faydalanabilmesi için kredi miktarı azami 500 bin TL ile sınırlı olacaktır. Kredi kullanımında %10 dan başlayan, düşük özkaynak/peşinat oranı uygulanabilecektir. Bu kapsamda sıfır/1. el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık %0,64 faiz oranı ile finansman imkânı sunulacaktır.

İkinci el konutlar için azami 12 ay ödemesiz dönemli, azami 15 yıl vade ve aylık %0,74 faiz oranı ile finansman imkânı sunulacaktır.

Yukarıdaki 3 Kredi Paketi ile ilgili başvurular;

– Orta Gelir Grubu Konut Kredisine 1 Haziran’dan itibaren Şubelerimize,

– Sosyal Hayatı Destek Kredi Paketine 5 Haziran’dan itibaren Şubelerimize, Yapılacaktır.

– Tatil Destek Kredi Paketine başvuru tarihi önümüzdeki hafta duyurulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. “

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP