Erdoğan ve Trump Dolar İçin Görüşecek! Dolar Fiyatları Sabitlenecek mi?
  • Finans 365
  • Döviz
  • Erdoğan ve Trump Dolar İçin Görüşecek! Dolar Fiyatları Sabitlenecek mi?

Erdoğan ve Trump Dolar İçin Görüşecek! Dolar Fiyatları Sabitlenecek mi?

Dünkü işlem gününde 5,74 seviyesini test eden dolar kuru ABD’den gelen olumlu haberlerin etkisiyle düşüşe geçti. Güne 5,70 altında işlem görmeye devam eden dolar/tl gün içerisinde 5,50 seviyesine düşmesi bekleniyor. İşte 24 eylül dolar fiyatları ve güncel haberler.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:19
Erdoğan ve Trump Dolar İçin Görüşecek! Dolar Fiyatları Sabitlenecek mi?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uzun süredir ABD ile yaşanan S400 krizi sonrası ser hareketlere sahne alan dolar yine ABD’den gelen olumlu haberlerin etkisiyle güne düşüşle başladı. İlk olarak ABD Türkiye Büyükelçisi Satterfield tarafından ABD ve Türkiye arasındaki ticaret hacminin 100 milyar dolar hedeflemesiyle yumuşayan hava dün ABD’nin yeniden patriot ve ticaret görüşmeleri teklif etmesiyle ılımlı görüşmelere döndü.

Bu gelişmelerin ardından gelişen ülke para birimleri içerisinde en çok değer kazanan para Türk Lirası oldu. ABD’den gelen haber akışlarıyla dolar/tl paritesinde bugün 5,65 seviyesinin beklendiğini gözlemleyen uzmanlar bu hafta doların düşüş eğilimi göstereceğinin altını çizdi.

Trump ve Erdoğan görüşmesi olabilir!

Beyaz saray kaynakları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Trump’ın yakın bir zamanda bir araya geleceğini ve iki ülke arasındaki ticari ilişkileri ve Suriye konusunda görüşeceğini ve Japonya’daki G20 zirvesine benzer açıklamalar yapılmasının piyasalara olumlu yansımasının beklendiğini kaydetti.

Uzmanlara göre FED’in faiz kararı sonrası repo ihalelerine hız vermesi ABD’nin Çin ticaretinin önüne geçmek diğer ülkeler ile olumlu ticari koşulların oluşturulması dolar dünya genelinde yeniden rantını sağlayabilecek ucuz finans kaynağı olabileceği sinyalleri verdiğine dikkat çekerek. Dolarda düşüş trendi başladı diyebiliriz dedi.

Diğer yandan bazı ekonomistler ABD ve Türkiye arasında yapılacak bir görüşmede iki ülke arasında yapılacak ticaretlerde dolar kurunun özel seviyede tutulabileceğinin altı çiziliyor. Bu durumun ticaretin olağan akışını bozmamak adına vergi ve benzeri finansal masrafların kaldırılmasıyla yaratılabileceği kaydediliyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP