Başvuran Herkese Devletten Tam 500 TL!

Başvuran Herkese Devletten Tam 500 TL!

Başvuran herkese devletten 500 lira. Devletin pandemiden dolayı mağdur olan tüm vatandaşlar için getirdiği bu imkanı sizler için detaylıca araştırdık. Şartları nelerdir ,nasıl ve nereden başvuru yapılacağını, ve nereden parayı çekeceğiniz ile ilgili tüm soruların cevabını sizler için haberimizde anlattık. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Başvuran Herkese Devletten Tam 500 TL!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvuru Şartları

Devletin bu imkanından faydalanmak için en az 18 yaşında bir T.C vatandaşı olmak yeterli. Geri ödemesiz olan bu imkan vatandaşların bu zorlu pandemi sürecindeki sıkıntılarını bir nebzede olsa azaltmak ve bundan dolayı başvuran herkese(en az 18 yaşında bir T.C vatandaşı) 1 ay içinde bir geri dönüş yapılacaktır. Ve bu imkanın 3 ayda bir olacağı yönünde bir tartışma sürüyor. Tabi ki de bu konu da netlik kazandığı taktirde bunu sizlerle haberimizde paylaşacağız. Ama şuanlık net olan tek imkan 1 kereliğine mahsus 500 TL. “Peki bir aileden kaç kişi katılabilir?” diye merak ediyorsanız şartlara uyan herkes katılabilir, ailede herkes şartlara uygunsa, başvurabilirler. Bu başvuruların cevabı ise 1 ay sürebilir. Peki “Başvurular nereden yapılır?”. E-Devlet yoluyla yapılacaktır, kimlik bilgilerinizi doğruladığınız takdirde başvurunuz bir “Onay Süreci” adı altında bir sürece alınacaktır. Bu süreç ortalama 1 ay sürecektir ama yaşanan yoğunluklardan dolayı biraz gecikebilir. Başvurunuz onaylandıktan sonra ise sms yoluyla bilgilendirileceksiniz. PTT şubesine gidip HES kodunuzla ile paranızı alabilirsiniz.

HES Kodu Nasıl Alınır?

Peki “HES kodu nedir ve nasıl alabilirim?”. Açılımı “HAYAT EVE SIĞAR” olan Hes kodu, bu pandemi sürecinde işinizi kolayca halletmenizi sağlayacak bir koddur. Seyahatlerinizde, bir devlet dairesine girişlerde, üniversitenin kampüsüne girişlerde ve daha birçok şeyde işinizi kolayca halletmenizi sağlar. Peki bu kodu alabilmek çok basit 3 seçeneğiniz var hangisi daha kolayınıza gelirse onu seçersiniz. Bunlar: uygulama yoluyla, sms yoluyla ve E-devlet yoluyla almak. Uygulama, “Hayat Eve Sığar” uygulamamızı telefonunuzun işletim sistemine göre, Google Play ya da Appstore’dan arama yerine “HES” yazarak indirip, uygulamayı açarak öğrenebilirsiniz. SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının Ön Yüzündeki Seri Numarasının Son 4 Hanesi ve “Paylaşım Süresi” gün sayısı olarak yazılır ve 2023’e SMS olarak gönderilir. Sistem üzerinden, seyahatiniz için geçerli gün sayısı kadar HES kodunuz telefonunuza gönderilecektir. E-Devlet sistemi üzerinden, “HES Kodu Üretme ve Listeleme” seçeneğini seçip “Yeni Hes Kodu” butonuna tıklayarak HES kodunuzu alabilirsiniz. Ve artık işlem tamamdır, geriye kalan şey bunları hayata geçirip, paranızı gidip almanız. Böyle imkanları kaçırmamak için haberlerimizi takip edin ve bunun içinde “EVDE KAL”.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP