DOLAR

32,5411

0.25%
EURO

34,8080

0.15%
ALTIN(gr)

2.493,64

1,29%
BİST 100

%
Öğrencilere Düzenli Nakdi Destek Geliyor Açıklamalar Herkesi Memnun Etti
  • Finans 365
  • Gündem
  • Öğrencilere Düzenli Nakdi Destek Geliyor Açıklamalar Herkesi Memnun Etti

Öğrencilere Düzenli Nakdi Destek Geliyor Açıklamalar Herkesi Memnun Etti

Öğrenciler için yapılan nakdi desteklerin sonu gelmiyor. Yapılan açıklamaya göre 150 TL destek ödenecek. SED desteklerinin üzerinden çok zaman geçmemişti ki devlet yeniden hamle yaptı. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:20
Öğrencilere Düzenli Nakdi Destek Geliyor Açıklamalar Herkesi Memnun Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Öğrencilerin pandemi dönemine olumsuz olarak etkilenmemesi için art arda çalışmalar düzenleniyor. Özellikle maddi durumu yeterli olmayan aileler için yapılan bu çalışmalarda maksat öğrencilerin okul durumlarının etkilenmemesi. Başarı olarak herhangi bir kıstas ortaya konmadı. Not ortalaması veya transkript gibi belgelere iht5iyaç duyulmayacak. Bu kulvarda devlet farklı bir çalışma yürütmeyi planlıyor. Verilecek bu destek öğrencinin temel ihtiyaçlarını karşılaması için tasarlandı. Kız veya erkek öğrenci fark etm3eden devlet 150 TL ödemeyi Ziraat Bankasından yapmış olacak. Bunda dolayı tüm finans işlemlerinin takibi oradan yürütülecek, vatandaşlar da buralara yönlendirilecek. Devletin belirlediği şartlara uyum sağlayan öğrencilerin bu destekten yararlanması bekleniyor.

Lisans Öğrencileri Kapsam Dışı

Açıklamağa göre haneye giren gelirin kişi başı 700 TL olması öğrencilere bu desteğin verilmesi için yeterli görülüyor. Buna ek olarak lisans öğrencilerine verilemeyecek olan bu ödeme sadece ortaöğretim ve ilköğretim öğrencilerini kapsıyor. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda başvuru işlerinin velilerle beraber yapılması gerekiyor. Devletin 18 yaş sınırı hala devam ediyor. Bu açıklamağa ek olarak başvuru yapacak olan velinin de bilgiler başvuru dosyasına eklenecek. Gelir Belgesi en önemli belgelerden sayılıyor. Başvurular E Devletten yapılacağı gibi kaymakamlık veya belediyeler aracılığıyla da yapılabilecek. İşlemlerin gerçekleşmesi için verilen süre 1 hafta olarak açıklandı. Başvurular bittikten sonraki 1 hafta öğrenciler ve veliler için takip haftası olacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP