Altın Taban Oluşumu Yapıyor! Negatif Uyumsuzluk Sonrası Golden Cross’a Devam Edebilir!
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın Taban Oluşumu Yapıyor! Negatif Uyumsuzluk Sonrası Golden Cross’a Devam Edebilir!

Altın Taban Oluşumu Yapıyor! Negatif Uyumsuzluk Sonrası Golden Cross’a Devam Edebilir!

Son günlerde en çok konuşulan yatırım enstrümanları arasında yer alan altın, yatırımcılar tarafından düşecek mi yoksa yükselecek mi diye sıkça sorular yöneltiliyor. Yapmış oldukları isabetli altın yorumları ile dikkatleri çeken İnfo Yatırım tarafından yeni bir analiz yayınlandı. İşte o analizin detayları.

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Altın Taban Oluşumu Yapıyor! Negatif Uyumsuzluk Sonrası Golden Cross’a Devam Edebilir!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sergilemiş olduğu hızlı yükselişler ile dikkatleri üzerine çeken sarıkız altın taban arayışında. Ons fiyatında yaşanan 100 dolara yakın düşüş sonrası altında beklenti bitti mi? Bundan sonra düşüş sürecine mi giriyor? Sorularını akıllara getirdi.

Altın yatırımı olanlar bu soruların cevaplarını uzman yorumlarını internetten araştırmaya başladı. Altınla ilgili son güncel yorum İnfo Yatırım Menkul Değerler’den geldi.

İNFO Yatırım Gram Altın Teknik Analizi

Küresel piyasalarda risk iştahının tekrar artmasıyla birlikte ons altının 2075 dolar seviyelerinde zirve yapmasıyla başlayan sert düşüşler gram altın tarafında 488 TL’lik seviye görülmesinin ardından dolardaki değer kazanımına bağlı olarak gram altında 433 TL’lik seviyeye kadar süren gerilemeyle birlikte başlayan tepki yükselişi bugün 456 TL fiyat seviyesinde dengelenmiş görünüyor.

Gram altında günlük grafikte kısa vadede CCI indikatöründe oluşan tepelerde negatif uyumsuzluk neticesinde 488 seviyesinden başlayan gerileme 456 seviyesinde dengelenmiş görünüyor.

Gram altında 395 seviyesinden başlayıp 488’te sonlanan yükseliş trendinde %38 fibo destek seviyesi 454’den geçerken, %50 fibo destek seviyesi 443 seviyesinden geçiyor.

Gram altında kısa vadede 454 destek seviyesinin üzerinde oluşacak taban oluşumu 465 fiyat seviyesine kadar yeni bir yükseliş hareketini tekrar başlatabilir, aksi halde 442-454 fiyat aralığında taban oluşumunu devam ettirebilir.

Dirençler: 462 – 467

Destekler: 454 – 442

ALTIN / GRAM Günlük Grafik

Uzmanlar korona virüsü ile ilgili somut gelişmeler olmadığı ve merkez bankalarının politikalarını değiştirmediği sürece altında yukarı yönlü hareketlerin devam edebileceğini belirtiyorlar.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP