DOLAR

32,4335

0.23%
EURO

35,0037

-0.21%
ALTIN(gr)

2.327,48

0,34%
BİST 100

%
Kripto Para Petro ile Ev Alınabilecek!

Kripto Para Petro ile Ev Alınabilecek!

Venezuella’nın dijital parası ile ülke vatandaşları konut ve mülk sahibi olabilecekler. Ülke Başkanı Nicolas Maduro, kripto para Petro ile yapılacak konut anlaşmalarını önümüzdeki ay onaylayacaklarını duyurdu.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Kripto Para Petro ile Ev Alınabilecek!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Görevde olan hükümet, Petro kripto parasının ön satış işlemlerinden elde edilen gelir ile 236 bin civarında yeni ev yapılmasının düşünüldüğünü açıkladı. Petro kripto para birimi petrol destekli olarak piyasada dolaşmaktadır.

Petro için özel bölge oluşturulacak

Ülke vatandaşları ve tüzel kuruluşlar alt yapısı tamamlanan sistem ile internet üzerinden Venezuella kripto para birimi olan Petro’yu satın alarak bu birim üzerinden harcama yapabiliyorlar. Başkan Maduro, Nisan ayının sonlarından itibaren bu kripto para birimi ile yapılacak emlak ticaretine onay vereceklerini belirtti.

Petro kripto parası için ülke genelinde 4 adet özel ekonomik ticaret bölgesi oluşturacaklarını açıklayan Venezuella devleti, bölgelerin isimlerini Paraguana, Urena, Los Roques ve Margarita Adası olarak açıkladı. Bahsi geçen bölgelerde mal ve hizmet fiyatlandırmaları ve ticareti söz konusu Petro kripto para birimi üzerinden yapılacak.

Petro piyasası

Maduro geçen ay ülke genelindeki tüm tasarruf bankaları için Petro kripto parasını kullanabilmeleri için onay çıkarttı. Bunun üzerine döviz işlemleri ile uğraşan kurumlara da yasal olarak kripto parayı tanımaları ve kullanmaları yönünde bildiri yayınladı.

1 ay süresince Petro kripto parasına 133 farklı ülkeden yaklaşık 200 bin adet talep olduğunu açıklayan Nicolas Maduro, toplam sipariş tutarının 5,25 milyar ABD Doları olarak gerçekleştiğini açıkladı. Buna ek olarak Petro’nun Türk lirası, Rus rublesi, Çin yuanı gibi ülke para birimlerinin yanında bitcoin, nem ve ethereum gibi dijital kripto para birimleri ile de alınabileceği kaydedildi.

Vatandaşlar konut için bekleyişte

Venezuella devlet başkanı, geçen ay piyasaya sürülen kripto para Petro’nun günümüze kadar 82,5 milyon adet satıldığını belirtti. Satışlardan gelen 735 milyon dolarlık gelirin bir miktarının yaklaşık 236 bin adet yeni konut inşası için kullanılacağı ifade edildi.

Venezuella 2019 yılına kadar, Büyük Konut Misyonu programı çerçevesinde 3 milyon adet ev yapmayı düşünmektedir. Konutların inşa masrafları ise kripto para birimi olan Petro’nun satışından elde edilecek gelir ile yapılacağı, ayrıca Cumhurbaşkanlığı’nda çıkacak bir kararname ile de devlet arazilerinden yaklaşık 14000 hektarlık bir alanın projeye verilmesi beklendiği ifade edildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP