DOLAR

32,3318

0.25%
EURO

35,0501

-0.24%
ALTIN(gr)

2.279,25

0,09%
BİST 100

%
İş Yerleri ve Engelli Vatandaşlar Destek Paketine Dahil Edildi Başvuru Şartları Değişti
  • Finans 365
  • Gündem
  • İş Yerleri ve Engelli Vatandaşlar Destek Paketine Dahil Edildi Başvuru Şartları Değişti

İş Yerleri ve Engelli Vatandaşlar Destek Paketine Dahil Edildi Başvuru Şartları Değişti

İş gücüne katılımın özellikle bu dönemde artması için çabalayan devlet yeni destek paketlerine farklı başlıklar eklemeye başladı. Engelli vatandaşların mevcut yeteneklerinden yararlanmak isteyen ilgiler destek ödemelerin bir kısmını buraya çekmeye çalışıyor. Ayrıca pandemiden dolayı maddi kaybı çok olan vatandaşlar içinse farklı alternatifler masada.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
İş Yerleri ve Engelli Vatandaşlar Destek Paketine Dahil Edildi Başvuru Şartları Değişti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Korumalı işyerleri projesinin açıklanması ile birçok vatandaş araştırmalara girişmişti. 577 bin TL ödenek ayrılan bu çalışma zihinsel ve bedensel engelli vatandaşları da kapsıyor. Engelli vatandaşların iş gücüne katılımını artırmak ve uzun sürecek şekilde çalışma hayatında kalması planlanıyor. Bu bağlamda engelli vatandaşlar için aylık ödemelerinyapılması düşünülürken ödemelerin miktarlarını geçmiş dönemlerdeki ödemlere göre daha farklı yapmayı amaçlıyor. Zamlı olarak gerçekleştirilmesibeklenenödemelerle engelli vatandaşların maddi anlamda sorun yaşamaları sağlanacak.

Engelli Vatandaşlar Sahaya İniyor

Geçmiş dönemlerde 720 TL olarak yapılan ödemeler yeni paketle beraber 763 TL olacak. Bu kapsamda sene içinde yapılacaködemelere 577 bin TL ödenek ayrıldı. Dönem dönem farklı iş kolları ve kişiler üzerinde yapılan çalışmalara engellilerin de eklenmesi engelli vatandaşları hayli sevindirdi. Başvuru şartı ise kişilerin %40 veya daha fazla oranda engelli olması gerekiyor. Başvuru sürecinde engelli olma durumunuzu ve istenen diğer belgeleri ilgili merkezlere iletmeniz gerekiyor. Başvurular henüz açılmadan yoğun ilgiyle karşılaşıldı. Binlerce engelli vatandaşın devlet desteğinde faydalanması bekleniyor. Başvurular gerçekleşmeden önce duyurusunun yapılması planlanıyor. Olası bir karmaşadan dolayı başvuruların alınmamasıihtimali için hazırlıklar tamamlandı. Hiçbirvatandaş mağdur edilmeyerek herkesinbaşvurusu alınacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP