DOLAR

32,5038

0.08%
EURO

34,7826

-0.12%
ALTIN(gr)

2.496,26

0,50%
BİST 100

%
Milyonlarca Emekli Bu Haberi Bekliyordu Herkes 1600 TL Ödeme Alacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Milyonlarca Emekli Bu Haberi Bekliyordu Herkes 1600 TL Ödeme Alacak

Milyonlarca Emekli Bu Haberi Bekliyordu Herkes 1600 TL Ödeme Alacak

Emekli vatandaşlar devletten gelecek bir destek haberi için günlerdir televizyon ekranlarına kilitlenmiş durumda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Milyonlarca Emekli Bu Haberi Bekliyordu Herkes 1600 TL Ödeme Alacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Açıklamalara göre vatandaşlara devletten destekler gelirken emekli vatandaşlar zor zamanlardan geçiyor. Halihazırda emekli maaşları var diye devletten her desteği almayan vatandaşın emeklilikten doğan hakları da devletten destek almaya engel teşkil ediyor. Birçok hastane hizmetinden yararlanan emekli vatandaşlara aylık v erilen paranın da düzenli olması devleti böyle bir uygulama yapamaya zorlamış olabilir. Ancak pandeminin varlığı emeklilerin elimi kolunu bağlamış durumda. Karantina uygulamalarının olmadığı dönemlerde ek iş yapan emeklilerin kazanç kapıları yeni sezonda kapanmış durumda. Ayrıca 65 yaş ve üzeri olan vatandaşın evden komple çıkmayışı devletten destek almak konusunda ciddi bir sebep. Devlet bu durunun ayırımına vararak yeni bir çalışmaya imza atmaya hazırlanıyor. İlk etapta bankalarla konuşup anlaşan devlet 2 farklı kamu bankasında emeklilere promosyon verilmesi noktasında anlaştı. Verilecek olan promosyonun devamlılığının olması emekli vatandaşları sevindiren bir diğer gelişme olarak karımıza çıkıyor. Açıklamaya göre maaşlara göre verilen promosyon y6eni dönemde maaşlara göre verilemeyecek.

Ödemeler Tekrarlanacak

Her vatandaşa eşit şekilde verecek olan promosyonları İş Bankası ile Ziraat Bankası vermiş olacak. 1600 TL olarak anlaşan devlet ile bankalar çeşitli şartların gerçekleşmesi dahilinde emeklilere promosyon vermiş olacak. Gerçekleşmesi beklenen ilk şartın emeklilerin aylıklarını bu bankalara getirmesi olduğu açıklandı. Buna göre maaşlarını İş ya da Ziraat Bankasına getiren vatandaş devletten nakit 1600 TL ödeme alacak. Taahhüt üzerine maaşlar 2 sene boyunca aynı bankadan alınacak ve her taahhüt yenilemesinde vatandaşlar aynı ödemeyi tekrar tekrar alabilecek.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP