DOLAR

32,4806

-0.2%
EURO

34,9664

0.36%
ALTIN(gr)

2.437,30

0,60%
BİST 100

%
Normalleşme Sürecine Girildi Devlet Kesenin Ağzını Açtı 1 Sene Ödeme Alınmayacak
  • Finans 365
  • Finans
  • Normalleşme Sürecine Girildi Devlet Kesenin Ağzını Açtı 1 Sene Ödeme Alınmayacak

Normalleşme Sürecine Girildi Devlet Kesenin Ağzını Açtı 1 Sene Ödeme Alınmayacak

Pandeminin sonlarına doğru yaklaşırken devlet beklenen açıklamayı sonunda yaptı. Verilecek krediler ise yolda. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 22:21
Normalleşme Sürecine Girildi Devlet Kesenin Ağzını Açtı 1 Sene Ödeme Alınmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Pandeminin maddi olarak oluşturduğu yıkım az da olsa dağıtılmaya çalışılıyordu. Verilen hibe destekleri başta olmak üzere devlet destekleri ve kredi kampanyaları ile vatandaşların rahat olması sağladı. Ancak bu durum esnafın maddi yarasına çaresine olmadı. Geçtiğimiz günlerde devlet tarafından normalleşme sürecine girilmesini açıklaması birçok dengeyi değiştirdi.. Esnaf dükkanını açarken vatandaşlar esnafların yolunu tuttu. Normalleşme sürecinin uzun zaman sonra gelmesi biriken borçları da gün yüzüne çıkardı. Durum böyle olunca yapılan şikayetler de bu duruma eklenince devlet tekrara kredi vermek için kolları sıvadı. 1 sene geri ödeme almayacak olan devlet 60 ay vadeli ve 15 bin TL limitli krediler verecek.

Tüm Alternatifler Masada

Başvuruların E Devlet üzerinde veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla alınması bekleniyor. Başvuruların olumlu sonuçlanmasının hemen ardından krediler kişilerin banak hesaplarına yatıracak. 60 vade seçeneği sınır olarak belirlenirken kişiler bu süreyi daha da kısaltabilecek. Kişiye özel ödeme planı mottosuyla yola çıkan devlet vatandaşların lehine olacak tüm seçenekel4ri başvur formuna eklemiş durumda. Neticede kredi olan bu ödem için bankaların koyduğu kurallar geçerli olmayacak. Eğer kredi notunu çok düşükse devlet bunu ciddiye almayacak. İki farklı şekilde ödemeniz yine elinizde olacak. İlk olarak düzenli geliriniz varsa 1 hafta içinde ödemenizi bankadan alabileceksiniz. Fazla evrakla uğraştıracak olan devlet düzenli geliriniz olamaması durumuna çok odaklanmış durumda. O zaman da bir kefil ile işlemlerinizi halledebileceksiniz.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP