10 Milyon Kişi Başvurdu, Sonuçlar Haftaya Açıklanıyor!

10 Milyon Kişi Başvurdu, Sonuçlar Haftaya Açıklanıyor!

Aile Sosyal Destek Paketleri (ASPED) başvuruları yapıldı. 10 milyon üzeride başvuru toplandı. Yardıma ihtiyacı olan kişilere yönelik alınan başvuru sonuçları haftaya açıklanacak. Bakan Zehra Zümrüt Selçuk son bilgileri detaylarıyla anlattı. Sosyal korunaklığın sağlanabilmesi için başlatılan adımlar, kadın, çocuk, işçi, işveren, yaşlıları korumak adına devam ediyor. İşte detaylar..

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
10 Milyon Kişi Başvurdu, Sonuçlar Haftaya Açıklanıyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Salgın dönemine bağlı olarak gelişen sosyal şartların dengesizliğini azaltmak adına alınan tedbirler bulunuyor. Çalışan kesim için başlatılan ve ekonomik destekleyici olan KÇÖ 2 ay daha uzatıldı. İşçi ve işvereni desteklemek adına diğer destekler devam ediyor.

Normalleşme sürecinde işsizlik fonundan yararlanarak çalışanın maaş desteğinin sağlanması en önemli adımlardan biri oldu.

Sosyal hayatın desteklenmesi yönünde devlet destekleri de bu dönemde arttı. 6 milyon kişiye sosyal yardımlar verildi.

Başvurular 10 Milyonu Aştı!

Dönemsel ihtiyaçların belirlenmesi adına kriterler belirlendi. Haftalık yapılan ödemeler devam ediyor. Bakanlığa iletilen başvuruların dışında sosyal medyadan takip edilen yardım başvuruları da dikkatle inceleniyor. Toplumsal destek adına başlatılan kampanyalar sayesinde devletin yardıma muhtaç ailelere destekleri deva ediyor. Şimdiye kadar yapılan 10 milyon başvurunun cevapları ASPED tarafından önümüzdeki hafta duyurulacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı aynı dönemde işveren içinde maddi desteklerin oluşturulduğu hakkında da bilgi paylaşımında bulundu.

Hem aktif, hem de pasif işgücü programlarının arttırıldığı, kısa çalışma ödeneği ile kazanç dengesinin bozulmamasının sağlanması ve işten çıkarmalara yönelik alınan tedbirler bir kez daha anlatılmış olunuyor.

Normalleşmeye Adım Adım Yaklaşıyoruz

Çalışma dünyasının büyük hızla normal çalışma düzenine geçmeye çalışması devlet tarafından destekleniyor. Çalışana normal ücretlerinin ödenmeye başlaması gayretine devlet prim desteği ile teşvik veriyor. SGK primlerinin 6 ay ötelenmesi, bu öteleme sonrasında 3 aylık prim ödemesinin devletçe karşılanması, işverene destek anlamında önemli bir adım olarak görünüyor.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP