Staj Süresi Emeklilikten Sayılacak mı? SGK’dan Cevap Geldi

Staj Süresi Emeklilikten Sayılacak mı? SGK’dan Cevap Geldi

Staj süresi emekliliğe dahil ediliyor mu? "Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik" ile staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı konusunda çıkan haberlere ilişkin SGK tarafından bir duyuru yayımladı. Söz konusu yönetmelikte yapılan değişikliklerin detaylarını haberimizde paylaşıyoruz.

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Staj Süresi Emeklilikten Sayılacak mı? SGK’dan Cevap Geldi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Staj süresi emeklilikten sayılacak iddialarına SGK’dan açıklama geldi.

SGK, staj sürelerinin emeklilikten sayılmasına dair çıkan bazı haberlere ilişkin duyuru yayımladı.

Sosyal medya hesapları ve bazı basın yayın organlarında son dönemlerde “Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik” ile staj ve öğrencilik sürelerinin emeklilikte geçerli sayılmasına yönelik düzenleme yapıldığı konusunda çıkan haberlere ilişkin SGK duyuru yayımladı. Duyuruda, çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

Yapılan Değişiklikler

Gerçeği yansıtmayan haberler yapılan Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklikler şu şekilde:

* Mesleki ve teknik orta öğretim sırasında tamamlayıcı eğitim ya da alan eğitimi gören öğrencilerin “iş kazası ve meslek hastalığı” sigortası kapsamına alınmasını,

* 680 sayılı KHK ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının

İçişleri Bakanlığına bağlı hale getirilmesi ve Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisinin kurulmasını içermekte olup, stajyer veya öğrencilerin sigortalılık başlangıcı ya da emeklilik yaşının hesaplanmasına yönelik herhangi bir değişiklik getirmemektedir.

Yalnızca Kanunla Düzenlenebilir

Yapılan yönetmelik değişikliğinde, sigortalılık başlangıcı ya da emeklilik yaşının hesaplanması dahil sosyal güvenlik hakları ancak kanunla düzenlenebilecek haklar olduğuna yer verildi.

Bu kapsamda, SGK tarafından yapılan duyuruda; “Söz konusu haberlerin asılsız olduğu ve gerçeği yansıtmadığı hususu kamuoyuna duyurulur” sözlerine yer verildi.

finans365.com

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP