DOLAR

32,4195

0.21%
EURO

35,0759

-0.13%
ALTIN(gr)

2.325,43

0,26%
BİST 100

%
Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kuruluyor

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kuruluyor

AK Parti tarafından verilen kanun teklifi kapsamında finansal sistemin ekonomik büyümeyi desteklemesi adına Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesinin kurulması öngörülüyor. İşte kurulması planlanan yeni kuruma dair düzenleme detayları,

ABONE OL
3 Şubat 2022 21:20
Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi Kuruluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

AK Parti 71 maddeden oluşan kanun teklifini Meclis’e sundu. 71 maddeden oluşan torba yasa kapsamında vatandaşları yakından ilgilendiren önemli düzenlemeler yer alıyor.

AK Parti tarafından sunulan kanun teklifi kapsamında ayrıca ekonomiyi doğrudan etki yapması beklenen yeni bir komite kurulması öngörülüyor. Finansal sistemin ekonomik büyümeyi desteklemesi ve piyasalarda güvenin korunması amacıyla kurulacak olan komiteye dair detaylar.

Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi

AK Parti tarafından meclise sunulan 71 maddelik kanun teklifinde yer alan düzenlemelerden olan Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesi kurulmasına ilişkin madde;

Finansal sistemin ekonomik büyümeyi sağlıklı bir şekilde desteklemesi ve piyasalarda güvenin korunması, finansal otoriteler arasında işbirliğinin sağlanarak sistemik risklerin yönetilmesi ve finansal politika uygulamalarında uyumluluğun artırılması ile mümkündür. Bu amaca uygun olarak ilgili kurum ve kuruluşlar arasında etkin bir işbirliği ve koordinasyon mekanizmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Madde ile 4059 sayılı kanunda değişiklik yapılmak suretiyle ülkemiz ihtiyaçları çerçevesinde uluslararası iyi uygulamalarda dikkate alınarak Finansal İstikrar ve Kalkınma Komitesinin kurulması ve görev tanımın yapılması amaçlanmaktadır.

AK Parti’den İşsizlik Maaşı, ÖTV, Kira Artışı, Bazı Destekler İçin Kanun Teklifi

En Önemli Ekonomi ve Fİnans Haberlerinden, Finans Analizlerinden sürekli haberdar olmak için bizleri takip edin.

Andorid uygulamamız için TIKLAYINIZ

İOS uygulamamız için TIKLAYINIZ

Facebook Sayfamız için TIKLAYINIZ

Finans365.com – ÖZEL HABER

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP